Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamawiając samochód zrezygnowałem z oznaczeń, bo nie podobały mi się one w chromie.

Teraz udało mi się zamówić je w kolorze czarnym. Mam jednak kilka pytań :

1. Jakiej wielkości jest znaczek X5 - ten który otrzymałem ma wymiary : "X" 3cm wysokości i 7.8cm szerokości w podstawie, natomiast "5" w podstawie ma 5.6cm szerokości.

2. Jakiej wysokości jest oznaczenie xdrive 40i - moje ma 1.3cm

3. Ile od krawędzi klapy należy je przykleić? Ile od boku, a ile od dołu. I jak długi jest cały napis mierząc go w podstawie (zarówno X5 jak xdrive 40i)?

Niestety nie ma dostępnych fabrycznych emblematów w czerni, a zauważyłem że te które kupiłem, sprzedawane są zarówno do F15 czy G05. Mam zatem wrażenie, że wymiary do G05 są inne.

Opublikowano

Na pewno jest znaczek X5 oryginalny od BMW w kolorze czarnym.

Wiem, bo sam sobie taki chcę zamówić:

Przeszukaj sobie po numerze części: 51142472837

40i nie wiem, czy jest. Na pewno jest 50i i 50d.

Opublikowano

ten znaczek X5 o którym piszesz jest dla wersji M lub M50i, M50d.

Ten dla pozostałych modeli jest pochylony tzn czcionka jest italic.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zamawiając samochód zrezygnowałem z oznaczeń, bo nie podobały mi się one w chromie.

Teraz udało mi się zamówić je w kolorze czarnym. Mam jednak kilka pytań :

1. Jakiej wielkości jest znaczek X5 - ten który otrzymałem ma wymiary : "X" 3cm wysokości i 7.8cm szerokości w podstawie, natomiast "5" w podstawie ma 5.6cm szerokości.

2. Jakiej wysokości jest oznaczenie xdrive 40i - moje ma 1.3cm

3. Ile od krawędzi klapy należy je przykleić? Ile od boku, a ile od dołu. I jak długi jest cały napis mierząc go w podstawie (zarówno X5 jak xdrive 40i)?

Niestety nie ma dostępnych fabrycznych emblematów w czerni, a zauważyłem że te które kupiłem, sprzedawane są zarówno do F15 czy G05. Mam zatem wrażenie, że wymiary do G05 są inne.

Jak kupisz w ASO na miejscu to poproś o instrukcję. Dostaniesz pdf i tam będzie ile od krawędzi i jak zaznaczać taśmą.