Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Moje radio obsługuje tą funkcje. Potrafię ją uaktywnić ale nie działa.

Prawdopodobnie nie posiadam kabelka do prędkościomierza.

Moja prośba jest taka : Jakie to piny w radiu i w zegarach (prawdopodobnie z tamtąd pobierany jest sygnał)

POZDRAWIAM.

Opublikowano

Szukać Ci się nie chce :?: Większośc informacji można znaleźć na forum tylko troszkę chęci :wink:

Tutaj masz opis oryginalnego złącza BMW http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/oem.htm oczywiście o ile je masz, czasami jacyś "specjaliści" je odcinają :mad2: zamiast zastosowac przejsciówkę.

Jeśli złacza nie ma to przewód z sygnałem prędkości powinien mieć kolor CZARNY z BIAŁYM PASKIEM.

Jeżeli chodzi numer pina w radiu to może poszukaj sobie opisu do swojego radia na http://www.google.pl lub http://www.studio24.prv.pl/

Jeżeli radio ma złącze ISO to prawdopodobne jest że sygnał należy podac na pin 1 złącza A ( zasilanie ).

Opublikowano

bardzo dziękuję

Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Dlatego pytam.

PS. A jesli nie posiadam wogole tego biało-czarnego kabelka to z kąd można ten sygnał "ukraść"

Opublikowano

Wczoraj wymontowałem radio

W kostce w sekcji zasilającej nie ma przewodu na 1 pinie

za to zwisa obok jakiś kabel czarny z białym paskiem i nie pasującą do niczego końcówką koloru niebieskirgo.

Czy to jest ten przewód :?: :?: :?:

Opublikowano
a czy bialy kabel z czarnym paskiem nie jest czasem od zasilania wzmacniacza do anteny w szybie?? bo mi sie wlasnie wydaje ze ten musialem podlaczyc zeby radio gralo normalnie :norty:
Opublikowano
a czy bialy kabel z czarnym paskiem nie jest czasem od zasilania wzmacniacza do anteny w szybie?? bo mi sie wlasnie wydaje ze ten musialem podlaczyc zeby radio gralo normalnie :norty:

A co to ma wspólnego z tym o czym tutaj piszemy :?:

W kostce w sekcji zasilającej nie ma przewodu na 1 pinie

za to zwisa obok jakiś kabel czarny z białym paskiem i nie pasującą do niczego końcówką koloru niebieskirgo.

Czy to jest ten przewód

Nie ma bo standardowe zlącza ISO sprzedawane u nas w sklepach, w celach oszczędnościowych :duh: są maksymalnie zminimalizowane.

Możesz kupić pełne złącze na Allegro ( czasami takie się pojawiają ) lub kupić drugie i rozciąć delikatnie, wyciągnąć styk i zamontować w istniejącym złączu ( ja tak robiłem :wink: )

Jeżeli ten czarny z białym paskiem przewód wychodzi z instalacji auta to na 90 % jest to sygnał prędkości :wink:

Opublikowano

Ja do swojego znalazłem serwisówkę na jakiejś "ruskiej" stronce. I zniej dopiero dowiedziałem się o tej funkcji.

Postaram się jutro poszukać adresu tej strony