Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aha. I jeszcze jedna sprawa. Jak wchodze na live data w abs i sprawdzam prędkość kół, to 3 czujniki "ruszają" odrazu a jeden załapuje dopiero po chwili.prawy tył
Opublikowano

Co do prędkości obrotowej i reakcji czujników i tej odchyłki jednego się nie wypowiem bo sam jeszcze u siebie na żywo nie podglądałem jak się zachowują te czujniki, a wypadało by przyjrzeć się temu, prawy tył, którego błąd u mnie pokazuje. Trochę mam brak czasu ostatnio... A co do tego błędu u ciebie - ja znawcą nie jestem, ale czy to nie ma związku z czujnikiem kąta skrętu kierownicy czy coś takiego? Jadąc prosto masz kierownice idealnie prosto obróconą, czy może jest obróconą w którąś stronę o pewien kąt?

Weź sobie coś pogoogluj z tym błędem, może jak nie na polskich to zagranicznych stronach wyszukasz...

https://www.e46fanatics.com/threads/dsc-steering-angle-implausible.1230664/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przekoduj sterownik abs/dsc przy pomocy ncs a następnie zrób kalibrację czujnika kąta skrętu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Na tera to juz som jakieś jaja. Uwaga

Kontrolka sama zgasła! Wtf?

Pojechałem przedtem na szlifa. Jak wróciłem to zabrałem się za instalowanie inpy. Jak juz w końcu mi sie udało, wpadłem do auta z kompem. Podpinam, zapalam auto i bum. Nima kontrolki. Wszystko działa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystraszył się :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.