Skocz do zawartości

Otwieranie bramy garażowej z samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam opcje pod lusterkiem do zaprogramowania kluczyka pilota bramy garażowej. Niestety urządzenie ma tzw zmienne kodowanie czyli nie zaprogramuje tego w sposób standardowy.

Czy ktoś ma pomysł jak to zakodować? Na pewno sie da ale jak to nie wiem :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Rozwiązanie jest banalne. Musisz sprawdź na jakiej częstotliwości nadaje i dokupić odbiornik radiowy z przekaźnikiem obsługujący taka częstotliwość. Montujesz taki odbiornik w napędzie i voila.

Rozwiązanie na tej samej zasadzie, gdybyś miał np bramę wjazdową i garażowa różnych producentów i działające na innych częstotliwościach, a chciałbyś je obsługiwać jednym pilotem.

Polecam odbiorniki proxima

PS oczywiście zakładam, że chodzi o inne częstotliwości, a nie o samo programowanie.

Instrukcje programowania znajdziesz na necie.

Opublikowano
  • Autor
Chodzi o programowanie. Starałem się to programować tak jak każdy inny pilot do tej bramy (somfy) ale to nie działa. Myślę, ze coś trzeba ustawić w samochodzie pod inne programowanie niż zczytywanie sygnału pilota. Tylko co?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

zobacz, czy masz na odbiorniku przy bramie przycisk "uczenia" czy tez parowania.

jesli jest, to naciskasz go i zaraz po tym w aucie 3 x naciskasz przycisk, który chcesz zapisać

Opublikowano
  • Autor

Mam dokładnie to co na tym filmiku i pilot sparować mogę. Z samochodem to nie działa...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Gdyby okazało się że Homelink nie działa z twoim pilotem, zawsze mozesz zrobić tak jak napisałem w pierwszym poscie.

Wtedy na bank zadziała :8)