Skocz do zawartości

Dziura pomiedzy 2,5-3 tys/obr na PB..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czyli jak w temacie co moze byc przyczyna dziury-zmulenia w okolicach 2,5 tys/obr-3tys/obr (na PB) na Lpg jest dobrze w sumie silnik lepiej pracuje na gazie nie ma dziury.Na PB silnik jest ospały,w momencie zmiany biegu tak jakby go cos zwalniało-przyhamowywalo.Bmw ma instalacje 2 generacji i wczesniej wszystko było ok.Spalanie na Lpg ok 13 L wiec to chyba nie sada...

pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

sprawdź filtr paliwa. Jak ja kupiłem swoją BMW to się przeraziłem A.D. 1996!!! Jest pod maską, pod pompą hamulcową, przepływomierzem. Trzeba miec sporo cierpliwości i "gibkie" ręce

Pozdrawiam

...tylko BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym spróbował z regulacją LPG w tym zakresie... mimo wszystko. Skoro w pozostałych zakresach jest ok, to znaczy, że coś może być nie tak z dostrojeniem LPG (za bogato lub za ubogo w tym zakresie).
Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kai;

Na LPG wszystko jest dobrze a problem występuje tylko na benzynie.

No właśnie dlatego... Pojeździj dłużej na Pb, jeżeli objaw się straci, to upewnisz się, że chodzi o regulację LPG.

Przykład:

Jeżeli masz za bogato zestawiony LPG, to po przełączeniu na Pb czasy wtrysków będą za małe (wystarczające dla LPG). Monie dłuższa chwila pracy w tym zakresie, zanim się sterownik zaadaptuje.

Kai
Opublikowano

Dokładnie jak Kai pisze. Ja miałem za bogato na LPG i po przełączeniu na Pb go zalewało, aż śmierdziało. Po dłuższej pracy na Pb wróciło do normy. Dopiero regulacja LPG (zubożenie mieszanki) pomogła.

Reset kompa i dłuższe jeżdżenie na Pb powinno dać odp.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie jak Kai pisze. Ja miałem za bogato na LPG i po przełączeniu na Pb go zalewało, aż śmierdziało. Po dłuższej pracy na Pb wróciło do normy. Dopiero regulacja LPG (zubożenie mieszanki) pomogła.

Reset kompa i dłuższe jeżdżenie na Pb powinno dać odp.

Yyyy, jeżeli zalewało na Pb, to LPG było zbyt ubogo ustawione :) Ale ogólnie właśnie o to chodzi.

Kai