Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam g01 30i w m pak ale ze standardowym zawieszeniem. Dla mnie jest za miękko, czy orientujecie się może czym dokładnie różni się standardowe zawieszenie od m pakietowego ( nie adapatacyjnego ) ? Zastanawiam się nad utwardzeniem zawieszenia lub wymianą na m pak, czy wystarczy wymienić amortyzatory i sprężyny ? .

W f25 miałem standardowe zawieszenie i było dużo sztywniejsze. Auto brałem z placu, i nie sądziłem że będzie tak miękkie na standardzie.

Opublikowano
Zgadza się w F25 był sztywniejszy standardowy zawias niż w G01. MIałem ten sam dylemat przy zakupie bo bujało jak na łajbie. Na szczęście po jazdach testowych wybrałem zawieszenie m i jest znacznie lepsze. Technicznie nie wiem jak to wygląda. Natomiast zawieszenie m w X zawsze będzie bardziej miękkie niż w pozostałych modelach.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wchodzisz na bmwstore lub realoem i porównujesz po kolei części zawieszenia, napewno amory + sprężyny, być może stabilizatory itp :)