Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja kodowania nie ogarniam.

można pociągnąć stop z lampy zewnętrznej, więc będzie się zapalał ale jak wyłączyć ten błąd przy ruszaniu?

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam wracam do tematu lamp, a mianowicie zostały przeze mnie  zamontowane nowe lampy BMW G31 LCI działają  one również bez zarzutów natomiast po przejechaniu paru kilometrów wyskoczyły mi 3 błędy:

- Ograniczone działanie wspomagania kierownicy 

-Ostrzeżenie przed opuszczeniem pasa ruchu 

- Ostrzeżenie przed zmianą pasa ruchu

Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu błędy znikają i pojawia się podasz jazdy. Może jest tu ktoś kto miałby jakoś rade co w tej sytuacji zrobić?
Pozdrawiam   

IMG_2805.jpeg

IMG_2806.jpeg

IMG_2807.jpeg

IMG_2804.png

IMG_2803.png

Opublikowano (edytowane)

@AdrianBMWG30, miałem jakiś czas temu to samo. Po pierwsze jedno z ostrzeżeń, brzmi inaczej. 

Napisałeś "Ograniczone działanie wspomagania kierownicy ", natomiast rzeczywiście to jest "Ograniczone działanie wspomagania kierowcy".

Ale do meritum, u mnie to był uszkodzony silniczek do wibracji w kierownicy. Z resztą jak widzę na załączonych screenach przez Ciebie, to właśnie to jest tam też napisane.

Wyżej wymienione ostrzeżenia pojawiały się gdy włączyłem aktywny tempomat i najechałem na linię na drodze. Wtedy powinien zareagować silniczek wibracji, a ten był uszkodzony i wtedy CAN zgłaszał takie błędy.

Zaprzyjaźniony kolega od elektroniki w BMW, gdy dostał część zamienną, ogarnął to w 20 min.

Edytowane przez Leo1971
  • 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

A podpowie ktoś może co i gdzie podpiąć w przypadku samochodu z USA, w kostkach w klapie są wolne 2 piny, zarówno w prawej jak i lewej, jeden pin  wiadomo, leci do lamp zewnętrznych, natomiast ten drugi leci do sterownika, do przodu ?  czy zarówno z prawej i lewej wewnętrznej trzeba przeciągnąć ? 

Opublikowano
W dniu 10.08.2023 o 22:22, Lechu_88_ napisał(a):

Odświeżam temat konwersji lamp tył w G30 na LCI.

Polecacie kogoś i za rozsądne pieniądze?

Mam w Szczecinie. 800zł wymiana i kodowanie.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 10.07.2023 o 12:11, Leo1971 napisał(a):

@AdrianBMWG30, miałem jakiś czas temu to samo. Po pierwsze jedno z ostrzeżeń, brzmi inaczej. 

Napisałeś "Ograniczone działanie wspomagania kierownicy ", natomiast rzeczywiście to jest "Ograniczone działanie wspomagania kierowcy".

Ale do meritum, u mnie to był uszkodzony silniczek do wibracji w kierownicy. Z resztą jak widzę na załączonych screenach przez Ciebie, to właśnie to jest tam też napisane.

Wyżej wymienione ostrzeżenia pojawiały się gdy włączyłem aktywny tempomat i najechałem na linię na drodze. Wtedy powinien zareagować silniczek wibracji, a ten był uszkodzony i wtedy CAN zgłaszał takie błędy.

Zaprzyjaźniony kolega od elektroniki w BMW, gdy dostał część zamienną, ogarnął to w 20 min.

Cześć. Mam w G32 podobne błędy ale wibracje kierownicy działają. U Ciebie były odczuwalne czy nie?

Na zagranicznych forach ludzie niepotrzebnie wymieniali kafas, inni czujniki w zderzaku.

Czasem wyskoczy mi też błąd "Ostrzeżenie przed kolizją boczną".

Podejrzewam jeszcze czujnik zmiany pasa w zderzaku taki duży prostokątny ale pewności nie mam...

Opublikowano
13 godzin temu, piotrks86 napisał(a):

Cześć. Mam w G32 podobne błędy ale wibracje kierownicy działają. U Ciebie były odczuwalne czy nie?

Na zagranicznych forach ludzie niepotrzebnie wymieniali kafas, inni czujniki w zderzaku.

Czasem wyskoczy mi też błąd "Ostrzeżenie przed kolizją boczną".

Podejrzewam jeszcze czujnik zmiany pasa w zderzaku taki duży prostokątny ale pewności nie mam...

Cześć, ja nie miałem żadnych wibracji. Silniczek uszkodzony "na amen". Mam obawę, że hasło "Ograniczone działanie wspomagania kierownicy" jest bardzo pojemne i wrzucono do worka co najmniej kilka problemów.

Magik, który mi to ogarnął, w zasadzie po krótkiej obserwacji w czasie jazdy, od razu postawił właściwą diagnozę. Próba diagnozowania usterki samemu może się skończyć niepotrzebnymi zakupami.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 21.03.2024 o 07:33, derlysy napisał(a):

Mam w Szczecinie. 800zł wymiana i kodowanie.

Moge poprosić o kontakt? Chciałbym wszystko ogarnąć akurat w Szczecinie, z góry dzięki !