Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie panowie I Panie potrzebuje zczytac ISN. Wymienilem ecu w e70 teraz musze zczytac ISN nie wiem jak to zrobic ... mam do dyspozycji standard tools takze iste d I iste p . Gdzie to znalezc .

Dzieki wielkie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak w temacie panowie I Panie potrzebuje zczytac ISN. Wymienilem ecu w e70 teraz musze zczytac ISN nie wiem jak to zrobic ... mam do dyspozycji standard tools takze iste d I iste p . Gdzie to znalezc .

Dzieki wielkie

Żaden z tych programów nie ogarnie tego.

Tutaj potrzeba konkretniejszych sprzętów

Opublikowano
Hey ponownie mam juz isn z nowego ecu . Teraz pytanie jak wgrac to do cas ?? Jaki program to ogarnie ? Mam pare do dostepu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hey ponownie mam juz isn z nowego ecu . Teraz pytanie jak wgrac to do cas ?? Jaki program to ogarnie ? Mam pare do dostepu

zostaw to. masz przed soba kupe niespodzianek. to jest strata czasu dla ciebie w tej sytuacji bo nie rozumiesz jak to dziala.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak zniszczysz CAS to będzie problem , pewnie masz EGS . tam też jest isn i to inny niż w DDE/DME , tylko bmw explorer oryginał może w EGS zresetować isn ,

aby dopisać do samochodu używaną skrzynię ,

najlepiej jak byś odczytał ISN ze starego sterownika silnika i zmienił go w nowym , niestety nie zawsze można

więc uważaj to faktycznie nie jest proste jak nie masz wiedzy

interfejsy są dostępne ale nie są dość tanie

BMW explorer

autohex

VVDI2

CGDI

i coś tam jeszcze nie pamiętam,

nie licz też że ktoś ci wszystko wyjaśni i napiszę jak krok po kroku to zrobić ,

my aby poznać wszystko inwestujemy w sprzęt , adaptery , sterowniki do testów i godziny pracy ....

Opublikowano

Dzieki juz wiem o co kaman. Tak to nie jest takie proste.

Ok sprawa dosc pilna kto moglby ogarnac to z was??

Prosze pisac tu lub na priv oferty. I tylko osoby ktore maja dostep do tych programow co kolega DIN76 napisal. Dzieki koledzy.

Acha auto x5 e70 2007 4.8

• 2 miesiące temu...