Skocz do zawartości

pompa wodna - pasek na niej sie kręci.. a pompa stoi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

] Witam

Jestem w drodze do domu moją e 34

Wraz zaczelo ślizgać ...okazalo się że pasek

Chwycilo kolo z pompy wody ;/

Kolo niechce się obracać ......

Co moglo się stać ze wraz zlapalo pompe ???

Opublikowano

Witam

Pompa nie jest wieczna!

Po prostu orzyszedl na nia czas i sie zatarlo lozysko,ktore jest smarowane plynem chlodniczym.

Byc moze jakis cza pracowala na sucho !

pozdrawiam

Opublikowano
ja niedawono przy okazji zmiany lancucha rozrzadu zmienilem pompe wody. Kupilem lepszej firmy i okazalo sie ze jest palstikowa, moja stara byla metalowa. Jak bedziesz kupowal, to kup metalowa ( trawlasza )

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

Popiskiwanie pompy to pierwsza wskazówka na jej koniec

Ja mam teraz nową KWD firmy i po tygodniu od załozenia juz zaczeła sobie popiskiwać na wolnych obrotach - ehh chyba trafiłem na bubla a po zatym to zamiennik choc ponoc dobry - mam nadziej ze mnie nie zakoczy daleko od domu - na poprzedniej jeszcze 6 miesiacy jezdziłem odkad zaczeła popiskiwac az pózniej pusciła i uciekło 5 litrów płynu w trasie eh.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Popiskiwanie pompy to pierwsza wskazówka na jej koniec

Ja mam teraz nową KWD firmy i po tygodniu od załozenia juz zaczeła sobie popiskiwać na wolnych obrotach - ehh chyba trafiłem na bubla a po zatym to zamiennik choc ponoc dobry - mam nadziej ze mnie nie zakoczy daleko od domu - na poprzedniej jeszcze 6 miesiacy jezdziłem odkad zaczeła popiskiwac az pózniej pusciła i uciekło 5 litrów płynu w trasie eh.

Dlatego trzeba bylo kupic oryginalna. Mialbys pewnosc ze wytrzyma 120tys km. Cena oryginalnej pompy nie odbiega znaczaco od produktu "firmy udus"

Opublikowano
ja niedawono przy okazji zmiany lancucha rozrzadu zmienilem pompe wody. Kupilem lepszej firmy i okazalo sie ze jest palstikowa, moja stara byla metalowa. Jak bedziesz kupowal, to kup metalowa ( trawlasza )

W nowych pompach wody bmw spowrotem przeszlo z metalowego na plastikowy element tloczacy plyn chlodniczy. Nowe tworzywo sztuczne ma byc lepsze od plastikowych i metalowych poprzednikow.

Opublikowano

W nowych pompach wody bmw spowrotem przeszlo z metalowego na plastikowy element tloczacy plyn chlodniczy. Nowe tworzywo sztuczne ma byc lepsze od plastikowych i metalowych poprzednikow.

Mozliwe ze tak, ale slyszalem opinie ze plastikowa pompa potrafi sie duzo wczesniej zerwac i luzno obrac na ośce. A wtedy mozna zalatwic szybko silniczek :naughty:

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg