Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

nie wiem czy wy też tak macie ale ja żeby móc korzystać z "Hey BMW" muszę być zalogowany w iDrive jako Gość. Jeżeli przełączę się na mój profil powiązany z kontem na ConnectedDrive, to przestawia mnie w język polski i asystent głosowy w ogóle nie działa. Czy ktoś ma na to jakąś receptę? Może w ConnectedDrive można jakoś ustawić język angielski?

Opublikowano
Jeżeli przełączę się na mój profil powiązany z kontem na ConnectedDrive, to przestawia mnie w język polski i asystent głosowy w ogóle nie działa. Czy ktoś ma na to jakąś receptę? Może w ConnectedDrive można jakoś ustawić język angielski?

Po przełączeniu się na swój profil nadal powinieneś móc zmienić język interfejsu. Ja tak mam: profil i cały interfejs po angielsku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A działa Wam rozpoznawanie adresów przy nawigacji? Ja najpierw muszę się namęczyć, żeby ta panna się zorientowała, że ten adres to "za granicą" (tj. nie w Wielkiej Brytanii, a za granicą skoro mówię po angielsku do niej, ale jestem w Polsce) a następnie każe mi literować nazwę miasta. Hmmm. Co robię źle? Czy może tak to ma działać :duh: Przykładowo: drive me to Warsaw, 1 Jerozolimskie. I jak mam szczęście, to zapyta : a w jakim kraju. Jak już zaakceptuje, że w Polsce, to nie rozpoznaje: Warszawa ani Warsaw. Może ja za niecierpliwy jestem albo seplenię :mad2: Może Warshau??

PS. Z klasą za to reaguje na przekleństwa. Za pierwszym razem się uśmiałem.

PS2. Na pewno coś robię źlę, bo w głowie mi się nie mieści, żeby ta asysta była tak słaba.