Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś mi się stało z audio. W głośnikach ciągle słychać jakieś charczenie, a muzyka leci cichutko, gdzieś w tle (niezależnie czy radio czy np. cd). Nawet jak wyłaczę navi i wszystkie audio to też cichutko charczy. Wygląda to na jakieś zwarcie w okolicy wzmacniacza, ale szukałem i nic nie widzę. To charczenie się nasila, gdy jadę po nierównościach. Stało się to, gdy auto zaryło o krawężnik. Czy pod autem są jakieś wiązki kabli może? Już nie wiem gdzie szukać. A jak byłem u elektryka to Jasio Elektryk chciał mi cała deskę rozbierać i tam szukać, ale pomysłu to on raczej nie miał, więc nie pozwoliłem :)

Może ktoś coś doradzi, zanim pojadę do serwisu?

Adi
Opublikowano
Więc już wiadomo, że to DSP jest winne. Na razie poszło do machera na wymianę końcówek mocy czy jak to się nazywa. To była wstępna diagnoza speca, ja niestety nie znam się na elektronice. Drugim rozwiązaniem jest kupno drugiego DSP. I tutaj problem - moja DSP to LOEWE z 99 roku, a mam możliwość kupna DSP LEAR. Podobno jest nowocześniejszy, ale czy podejdzie do mojego autka? Nie mam możliwości sprawdzenia przed kupnem... proszę o rady.
Adi
Opublikowano

Nie podejdzie z E36 ...

Jak potrzebujesz, to mam takie wzmacniacze - Loeve jaki i LEAR. Lepiej zostaw taki typ jak masz - inny może pochodzić jakiś i potem się upalić ...

Jak Cię interesuje, to daj znać na priv.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)