Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,pech-jadąc wolno na 2 biegu nagle samochód mi zgasł, odpalam dalej i nic.Samochód inny mnie pociągnął i dalej nic. Myśle, otwieram mache i patrze, silnik dziwnie kręci, sprawdzam a tu ba!!! pasek rozrządu urwany:( Mam pytanie-czy mogły pogiąć sie zawory i inne duperele w głowicy (silnik m20b27) czy tylko wystarczy wymienić nowy pasek?

Nie wiem jak to możliwe ale pasek był wymieniant 600km wcześniej, dodam ze miałem puknięty przód i mogło się coś poprzestawiać, ze pasek o coś ocierał i pękł...

Jutro biore sie do roboty ale czy bede musiał rozkręcać głowice???

pozdrawiam

BMW JUST FOR FUN!!!
Opublikowano
Może pasek był wadliwy,tak czy siak głowica do zdjęcia.Mogły się zawory powykrzywiać a może nic sie nie stało.Jak rozbierzesz głowicę to wyciągnij wszystkie zawory i sprawdz czy aby nie są krzywę.
Opublikowano

Znowu rozkręciłem beemke na części pierwsze...

okazało się, że w głowicy na szczęście tylko jedna dzwigienka zaworowa jest pęknieta,musze szukać...ma ktoś może na zbyciu???Zaworów nie po wykszywiało, wałek rozrządu wygląda na sprawny, jeszcze zrobie próbe olejową żeby dokładniej sprawdzić

BMW JUST FOR FUN!!!
Opublikowano
Zaniosłem pasek na gwarancje, kazali mi czekać 2 tygodnie i powiedzieli ze nikła szansa, ze mi kase zwrócą, więc zakupuje nowy pasek i napinacz i w sobote składam do kupy
BMW JUST FOR FUN!!!
Opublikowano
miałem kiedys podobny przypadek tylko że wymieniałem w warsztacie . pasek mi sie zerwał po około 2000 km . Ale warsztat w którym wymieniałem rozrząd okazał sie na tyle pożądny ze wymienili wszytkie czesci na nowe na ich koszt ale zawory nie zostały pogiete . Do wymiany pyły tylko rolki i napinaczi oczywiscie pasek . a ty sam wymieniałes pasek ?????bo jeżeli nie to takiech rzeczy sie niue odpuszcza przeciesz to nie była twoja wina . powodzenia !!!
Opublikowano
Ja sam wymieniałem, a jak gadałem z kierownikiem sklepu w którym kupowałem pasek to mówił zebym załatwił jaką fikcyjną umowe z mechanikiem, który niby mi wymieniał pasek to gwarancje powinni uznać ale jak nie to lipa, naszczęście u mnie też zaworów nie powykszywiało tylko dzwigienka zaworowa się urwała, no ale ile roboty będe miał w sobote...
BMW JUST FOR FUN!!!