Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od niedawna zauważyłem wycie w czasie jazdy dobiegające z okolic tyłu. W pierwszej kolejnosci myslalem ze to lozysko ale podnioslem kola do gory i zadnego szumu ani luzu na kole nie bylo. Mysle ze to dyferencjał. Myslicie ze wymiana oleju pomoże skoro nikt nigdy tego nie robił ? Pacjent BMW e90 318i 2006 150tys. W E90 jest korek spustowy do dyfra czy trzeba go wyssać
Opublikowano

Łożyska najlepiej sprawdzić podczas jazdy w zakrętach lub na prostej skręcając raz w jedną raz w drugą stronę przenosząc ciężar na jedną ze stron samochodu.

W moim przypadku również myślałem że dzieje się coś z dyfrem a winne było łożysko. Na podnośniku łożyska nie pokazywały oznak zużycia.

Opublikowano

U mnie w czasie jazdy np 80 wylo cos....

Po włączeniu na luz przestawalo wyć.

Podnioslem auto do gory auto rozpedzone....stetoskop do reki....i słychać idealnie co:)

Opublikowano
A może to być łożysko tylko ze nie ma luzu na kole? Dodam ze na luzie szumi tak samo. Czy skręcając w lewo czy w prawo szumi ciagle tak samo