Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar zakupić nowe lusterka w połysku ponieważ zakupiłem cały komplet listew drzwi a mam lusterka w macie i trochę to dziwnie wygląda. U siebie w samochodzie mam zwykle lusterka nie skladane i pomyślałem że jak już mam kupić nowe lusterka to od razu zakupie skladane lub nawet w fotochromie.

Na forum znalazłem temat że w przed lifcie składane lusterka mają 3pin ale czy w lifcie również tak jest? Nie chce nie potrzebie wydawać pieniędzy, bo zakupie lusterka, dam elektrykowi aby zakodował a wyjdzie że nie są elektryczne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Mam zamiar zakupić nowe lusterka w połysku ponieważ zakupiłem cały komplet listew drzwi a mam lusterka w macie i trochę to dziwnie wygląda. U siebie w samochodzie mam zwykle lusterka nie skladane i pomyślałem że jak już mam kupić nowe lusterka to od razu zakupie skladane lub nawet w fotochromie.

Na forum znalazłem temat że w przed lifcie składane lusterka mają 3pin ale czy w lifcie również tak jest? Nie chce nie potrzebie wydawać pieniędzy, bo zakupie lusterka, dam elektrykowi aby zakodował a wyjdzie że nie są elektryczne.

3piny, inna wiazka, kodowanie. Samo kodowanie nic nie da.

Opublikowano
Witam.

3piny, inna wiazka, kodowanie. Samo kodowanie nic nie da.

No wiem, potrzebuję lusterka, wiązkę drzwi i panel szyb. I jeszcze jedno pytanie czy wystarczy wymienić wiązkę drzwi i nie będzie trzeba przerabiać wiązki głównej samochodu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety, wiazka w aucie do zmiany. Musisz doprowadzic linie Lin-bus od Frm do lusterek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poza tym wiązki drzwi nie musisz kupować nowej. Wystarczy przełożyć PINy przy lusterku oraz przy przejściu z drzwi do auta. Plusy są dwa. Nie trzeba odrywać pianki z drzwi, czyli nie będzie nic ciekło. Nie płacisz 150zl za kable. Minus jest tylko jeden. Zasilanie lusterka 3 PIN idzie po kablu grubości 0,75mm, a po przerobieniu lusterka, będzie szło kablem 0,5mm. Nie wnosi to nic tak na serio. Ja zrobiłem te przeróbke 2 lata temu i lusterka działają wyśmienicie. Tu na forum jest gdzieś też instrukcja, ale ja korzystałem i udzielałem się bardziej na tym forum

https://babybmw.net/forum/viewtopic.php?f=11&t=95881

Nie patrz na to, że temat dotyczy jedynki. Jedynka i trójka to identyko instalacja.