Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzieki matt głównie o opinie kogos takiego mi chodzilo !! kogos malo doswiadczonego ktory takim autkiem jezdzi :) juz nie moge doczekac sie wiosenki i mojego pierwszego wymazonego BMW :lol: kocham te auta i od zawsze marzylem by kupic sobie e36 koniecznie r6 i juz niedlugo moje marzenie sie zisci :) tylko jakos nikt nie chce mi powiedziec ile pali na gazie 325i a ile 320i :cry2:
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
Co do tylnego napędu i >150km to w zimę na początku bedzie Ci cięzko, ale jak trochę potrenujesz to już będzie rewelacyjnie :mrgreen: Co do spalania to podam Ci na przykładzie "5" kumpel miał 520 24v(skończyła swój żywot na spotkaniu z łosiem :cry2: ), a obecnie śmiga 525 24V i jak twierdzi spalanie w trasie jest niższe w 525(nizsze obroty przy wyzszych prędkościach łatwiejsze wyprzedzanie), a w mieście jest porównywalne z małym wskazaniem na 520. Dodam jeszcze że kolega ma bardzo cieżka nogę.Sam też jeżdziłem oboma autkami i jestem skłonny przychylic sie do jego opini. Więc jak znajdziesz ładny egzemplarz to bierz 325 tyle tylko że z tym może być problem.Na twoim miejscu szukałbym auta świeżo sprowadzonego lub sam pojechał do wroga po auto, a gaz załozył samemu.Pozdro.
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Najprawdowpodobniej tak wlasnie zrobie ,pojade jak to okresliles"do wroga" a raczej wysle tam kogos bardzo zaufanego i sprowadze sobie cos ladnego za jakies 12-13 tys a potem wpakuje sekwencje i bede szczesliwym posiadaczem e36 :lol: pozdro for all
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano

Sekwencja do silnika szesciocylindrowego w E36 bedzie Cie kosztowala jakies 4,5-5 tys PLN.

Co do samego samochodu - akurat 320i jest duzo latwiej znalezc w idealnym stanie, niz 325i, ale to prawda, ze w 325i jest duzo wieksza frajda z jazdy.

Spalanie bardzo zalezy od stylu jazdy, ale przy stosunkowo lagodnym operowaniu gazem roznica bedzie ok 1-2 litrow na niekorzysc 325i, na gazie do przezycia.

Jezeli chodzi o sama jazde: i na wrotkach mozna sie zabic.

Wazne, zebys mial szacunek zarowno do samochodu, do sytuacji na drodze (ktora potrafi sie czasem diametralnie zmienic w ciagu 1 sekundy), jak i do swoich umiejetnosci. Jezeli tak bedzie, to poradzisz sobie bez problemu i z M3. 320i i 325i maja dosc wysokoobrotowe silniki, zaczynaja porzadnie przyspieszac dopiero powyzej 3 tys PLN, co oznacza, ze na sliskiej nawierzchni, przy utrzymywaniu silnika w nizszym zakresie obrotow, nawet malo doswiadczony kierowca sobie poradzi.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

na twoim miejscu szukal 530 lub 540 do 15 tys znajdziesz w bdb stanie

5 ma duzo lepszy komfort jazdy a te 2 silniki wysmienicie daja rade sobie z masa auta

525 juz duzo gorzej w prownaniu do wyzej wymienionych

Opublikowano

a co do obaw mocnego silnika to sie nie martw bo bardzo szybko sie przyzwyczaisz

ja sie po okolo 2 tyg przyzwyczailem a po miesiacu zalowalem ze 535 nie kupilem

Opublikowano
5 nie wchodzi w gre jak dla mnie to komfort nie jest podstawowa sprawa ja chce e36 i tego sie trzymajmy !! zadne inne nie wchodzi w gre !!
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano

to ja Ci dam kolejny przyklad - siebie samego

mam 18 lat, prawko jakies 4 miesiace. samochod stal i czekal na mnie jeszcze przed odbiorem prawka, czyli praktycznie jak tylko odebralem prawko to jezdzilem bmw

jezdze e36 2.0 24V - tez sie wszyscy pukali w czolo ze taki gnoj i taka moc.... ale wydaje mi sie ze to poprostu z zazdrosci.

kolejny pukaniem bylo o tylni naped.... ze sobie nie poradze, ze bede wypadal z lukow, a w zime to w ogole sie zabije.... bzdura. tylni naped jest swietny, jak jezdze czasami FWD ojca to czuje sie jakbym mial chodzic do tylu... :lol:

na drodze liczy sie rozwaga, pojezdzilem troche po mokrym placu i juz wiem na ile moge pozwolic sobie jak jest slisko- praktyka czyni mistrza.

Osobiscie uwazam, ze osoba ktora bedzie miala za duzo mocy bedzie bardziej rozwazna niz osoba z CC pilowanego na maxa

Zatem, jezeli jestes rozwazny i czujesz cos do BMW to nie zastanawiaj sie i bierz. Pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo mądrze i konkretnie napisane :cool2:

I nie słuchaj bajek że np.tylni napęd jest be albo że 2 litry i 150 ps to mało.

pozdr.

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)