Skocz do zawartości

[E60] 530i N52 most z automatu do manuala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Miałem problem z głośnym mostem - po odjęciu gazu przy predkosciach 60-120kmh było słychać most. Dzisiaj przy gwaltownym ruszeniu do tylu a nastepnie przodu zaczęło coś huczeć przy małej predkości coś jak "łu łu łu łu" - początkowo obstawiałem łożysko bo slychac to rowineż po wbiciu luzu lub wcisnieciu sprzegla, jednak wycie przy wiekszej predkosci jest duzo glosniejsze niz przed tem.

Mam manualną skrzynię i wg bmwstore idzie do mnie most 3.23 o nr 7560592 jednak takiego mostu nie da się dostać. Wszystkie są o nr 7560591 (przelozenie 3.23).

Pytanie brzmi czy mogę wstawić most od automatu z tym samym przelozeniem?

Uprzedzajac sugestie - olej w dyfrze mam :)

Moglo mi pojsc cos poza mostem lub półosiami?

Wycie jest na kazdym biegu i dobiega raczej z tylu auta.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Most od auto ma inne przelozenie, 3.64 wiec nie mozesz wstawic.
Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedz ale nie zrozumieliśmy się.

Wg bmwstore mosty pasują również od innych silników między innymi 520d, 523i 525i i jeszcze chyba jakiś. W niektórych z nich występują w automacie przelozenia 3.23 i o te mosty mi chodzi - czy da się po prostu je założyć bez przerobek

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pewny jestes? Jakos nie widze tego aby automat mial tak niskie przelozenie jak 3.23, bez wzgledu na silnik.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiazany.

Przyczyna bylo to ze jedna ze srub od strony walu w moscie odkrecila sie i spowodowalo to luz ktory uszkodzil lozysko mostu.

Co do mostu to u mnie rowniez siedzial ten z koncowka 591 wiec na stronie bmwstore jest jakis babol.

Most podszedl od 520d N47 automatu.

Wczesniej przed usterka mialem wycie miedzy 60 a 100kmh po odpuszczeniu gazu - to wycie rowniez ustalo z wymiana mostu.

Opublikowano
Kolego popraw ten most ,bo inaczej będziesz miał zapytanie z forum Żuk ,Star ,Nysa czy nie odsprzedaż mostu :D