Skocz do zawartości

e39 m54b22 - Przygasa przy włączaniu odbiorników i skręcaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Postanowiłem jeszcze raz poprosic was o pomoc i sugestie. e39 m54b22. - pb/lpg ( od 300 km jeżdzę na benzynie aby wykluczyć gaz) - Na banzynie problem jest identyczny

Objawy:

---Silnik dławi się, nie trzyma obrotów jałowych przy schodzeniu z obrotów.

---Im większa liczba urządzeń jest włączona tym gorzej ( jak włączę wszystko to masakra, prawie gaśnie)

---Spada z obrotów do tego stopnia, że traci cisninie oleju

--- Nie trzyma obrotów przy manewrowaniu i skręcaniu kierownicą. ( gdy kierownice dam na maxa w prawo/lewo przygasa)

---Im cieplejszy tym gorzej

---Odpięcie przepływomierza poprawia sprawe ( da się jezdzić, ale nie załatwia tego w 100%. Róweniż bez niego potrafi zabujać solidnie).

---Na przepływce wywala cylinder i się telepie. Gdy odłącze przepływkę, nie wywala, ale czasem zabuja.

---Im silnik cieplejszy tym gorzej.

Co w ostatnim czasie wymieniane:

---Alternator BOSH - ładowanie 14.1, 14.3

---Dwie nowe sondy Lambda diagnostyczne przed katem

Sprawdzałem pasek i rolki bo myślałem, że cos blokuje pasek, ale wszystko śmiga... :/

Myślicie że słynne "lewe powietrze" może spowodować takie jajca, że nawet kierownicą strach kręcić?

P>S przy zegarach kiedys coś grzebał. ( niby stoją na kresce, ale mechanik mowi, że na kompie są 750).

Załączam video.

Przy kręceniu kierownicą: https://www.youtube.com/watch?v=VgsIhNmoDPg&feature=youtu.be

Na postoju: https://www.youtube.com/watch?v=AKA7WOshna4&feature=youtu.be

Z góry dziekuję wszystkim za pomoc,