Skocz do zawartości

Wymiana gniazda AUX-IN na USB/AUX-IN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chciałbym sobie wymienić gniazdo AUX-IN (nr 2 ze zdjęcia), które mam w schowku na gniazdo USB/AUX-IN (nr 1 ze zdjęcia z linka).

B0079916.jpg

Jeśli chodzi o multimedia w moim aucie to posiadam:

S676 HiFi Speaker System

S609 Navigation System Professional

I teraz moje pytanie dla ogarniętych w temacie. Czy ja mogę wymienić sobie takie gniazdo sam?

Chodzi mi o to czy zastanę złączę pod USB, czy raczej może być ciężko i będę musiał dokupić taki kabel, podłączyć go pod jednostkę i dodatkowo zakodować ją pod obsługę USB z tego gniazda?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ogarnięty w temacie nie jestem :) ale kabel będziesz musiał dokupić, jest inny niż ten co łączy aux. Po 20 października dam znać czy tylko wystarczy zamówić kabel i gniazdo czy jeszcze będzie trzeba to kodować :)
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej, chciałbym sobie wymienić gniazdo AUX-IN (nr 2 ze zdjęcia), które mam w schowku na gniazdo USB/AUX-IN (nr 1 ze zdjęcia z linka).

B0079916.jpg

Jeśli chodzi o multimedia w moim aucie to posiadam:

S676 HiFi Speaker System

S609 Navigation System Professional

I teraz moje pytanie dla ogarniętych w temacie. Czy ja mogę wymienić sobie takie gniazdo sam?

Chodzi mi o to czy zastanę złączę pod USB, czy raczej może być ciężko i będę musiał dokupić taki kabel, podłączyć go pod jednostkę i dodatkowo zakodować ją pod obsługę USB z tego gniazda?

Jeśli gniazda usb nie ma(ani takiej opcji w i-drive) to nie będziesz mieć nic co potrzebujesz.

Zależnie od rocznika, różne były moduły. Jednostka NBT ma gniazdo USB w sobie. Starsze(CIC) wymagają zewnętrznego modułu(MULF2 lub COMBOX)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Trochę to trwało, ale już działa :) nie zakładałem sam, z informacji jakie otrzymałem oprócz gniazda i kabla potrzebne będzie kodowanie.