Skocz do zawartości

Drganie kierownicy podczas jazdy i hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Historia problemów z drganiem zarówno karoserii jak i kierownicy zaczyna się kilka miesięcy wstecz.

Pacjentem jest: e60 530d 218km automat, rok prod. 2004

Ostatnio borykałem się z drganiem karoserii i kierownicy od 60km/h wzwyż. Drżała cała buda z kierą niezależnie od prędkości byleby powyżej 60km/h i co najważniejsze nie było żadnych drgań przy hamowaniu. Według wszystkich mechaników winne były chińskie opony polaczone z chinskimi felgami i dystansami. Wymieniłem fele na styling 184 18” i nowe opony.

Drgania na karoserii ustały lecz pozostały drgania na kierownicy od 80-85kmh do 140kmh - powyżej tej prędkości drgania ustają. Podczas hamowania również są drgania i to na różnych prędkościach.

W czym szukać problem? Piasty,tarcze, wał napędowy? Tarcze przód są nowe. Może byc ktoras piasta krzywa i powodować takie historie?

Mam wrażenie, że na zimnym ( przed przejechaniem kilku kilometrow) bije bardziej

Opublikowano
Może oponki w środku mogą się rozwarstwic i robią się bąble miałem tak ciężko to znaleźć bo po zdjęciu powietrze ucieka trzeba szybko patrzeć
  • 1 miesiąc temu...