Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejechalem juz kilka tysiecy 330e, i podjechalem na hamownie.

Pol baku 98, pol baku 100 z Shell.

Wynik? 325km. Ładny gratis jak na BMW. Dodam ze u mnie silnik B48B20B - w wielu 330e siedzi B48B20A czyli w teorii slabsza jednostka.

hamownia.jpg

Gdyby ktos mial jakies pytania dotyczace 330e, waha sie przed zakupem itd - z checia odpowiem :)

Opublikowano
Podziel sie najciekawszym-spalaniem

miasto ,trasa, zima i srednia od poczatku

Ja jestem starej daty niestety.... i jezdze w dwoch trybach - bez hybrydowego :D

Albo calkowicie elektryczny (krotkie odcinki, miasto itd) - sredni zasieg na baterii to okolo 50km na ladowanie (idealnie na moje potrzeby)

Albo sport individual ale w trybie z nastawami skrzyni comfort - czyli na moje tlumaczac - jezdze na benzynie :)

Nie lubie jezdzic w trybie hybrydowym - ciagle gaszenie i odpalanie silnika, jakos to mnie nie przekonuje.

Swiadomie kupilem hybryde - wiedzac ze nie bede jezdzil na hybrydzie tylko wykorzystywal go glownie jako elektryka na codzien + jak chce sie pobawic lub jade gdzies dalej - normalne benzynowe auto z bardzo duza elastycznoscia patrzac ze pelny moment obrotowy mam dostepny praktycznie caly czas :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo sport individual ale w trybie z nastawami skrzyni comfort - czyli na moje tlumaczac - jezdze na benzynie :)

Czy po kazdym zgaszeniu silnika masz domyslnie znowu tryb comfort czy po wybraniu sport bedzie tak dopoki nie zmienisz trybu?

Nie lubie jezdzic w trybie hybrydowym - ciagle gaszenie i odpalanie silnika, jakos to mnie nie przekonuje.

To byl jeden z glownych powodow dla ktorych sprzedalem moja hybryde, w korku mozna bylo zwariowac, gasil/odpalal silnik spalinowy co 10-20 sek. :evil:

.

Opublikowano
Fajny gratis :) jestem ciekaw jak u mnie w 330e.

Ile masz już przejechane km? I gdzie zrobili Ci update oprogramowania do android auto?

8000km

Czy po kazdym zgaszeniu silnika masz domyslnie znowu tryb comfort czy po wybraniu sport bedzie tak dopoki nie zmienisz trybu?

Domyslnie mam ustawiony tryb Electric. Jesli chodzi o sport individual mam ustawione wszystko na Sport, z wyjatkiem skrzyni - i zapamietuje to na zawsze.

Wiec jezdze albo Electric albo Sport Individual

To byl jeden z glownych powodow dla ktorych sprzedalem moja hybryde, w korku mozna bylo zwariowac, gasil/odpalal silnik spalinowy co 10-20 sek. :evil:

No ja ominalem to jezdzac glownie na Elektryku lub totalnie w trybie benzynowym.