Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnio zauważyłem że podczas pracy silnika czuć z nawiewnicy woń starego przepalonego oleju. temp.silnika w normie .4 tyś.przejechane po przeglądzie.Żadnych wycieków itp. nie zauważyłem wszystko jest ok. a woń czuć. Może koledzy mi coś podpowiedzą. Pozdro.....
Opublikowano
Dzięki, pokrywę sprawdziłem jest sucho,ale nie kumam oco chodzi z tą odmą i sprawdziłem iż tą woń czuć na zimnym nawiewie, na ciepłym jest ok.Pozdro...
Opublikowano

Odma to odpowietrzenie skrzyni korbowej a wtwoim przypadku jest to wąż łączący dekiel zaworów z kolektorem ssącym. Guma mogła być sparciała i pękła i spaliny wraz z oparami oleju które są przedmuchiwane przez pierścienie tłokowe zamiast żeby były zasysane do kolektora dolotowego to wydostają się na zewnątrz i stąd może być zapach oleju.

Teraz chyba już kumasz?

Opublikowano
Witam. Jeśli chodzi o odmę to zajarzyłem oco oczwiśćie po wkładi kolegi i sprawdziłem wszystkie rurki ,złączva gumowe wszystko jest ok. Może na razie dam się na luz ,może w eksploatacji z czasem coś wyjdzie. Chciałbym podziękować za porady.Przegladajc posty można dużo łyknąc wiedzy o tej marce auta .Forum BMW jest ''the best,,