Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam sie do wymiany amortyzatorow. Znalazlem ciekawa oferte pewnej firmy, dzialajacej m.in. na allegro.

Firma nazywa sie BEMER AUTO, na allegro jako godziogodzio. Firma ta miesci sie w Warszawie przy ul. Karpackiej 9 (okolice Rembertowa, Wawra, Anina i Grochowa).

Tutaj ich strona: www.bilstein.net.pl.

Link do interesujacej mnie aukcji z kompletem amortyzatorow gazowych firmy Bilstein do E36, znajduje sie TUTAJ

Jako ze nie mam mozliwosci odbioru osobistego, stad tez chcialbym sie dowiedziec czy ktos juz korzystal z oferty tej firmy i moze potwierdzic jej rzetelnosc, oraz jakosc sprzedawanych czesci?. W innym watku zasugerowano mi ze moge trafic na amortyzatory wyprodukowane dosyc dawno (firma niby daje gwarancje 2 lata), amortyzatory takie dosc szybko zaczynaly lac.

Jesli ktos ma jakies doswiadczenia z ww. firma to bardzo prosze o info. Przyda sie mnie jak i innym, bo ta firma ma dosyc tanio rozchwalane Bilsteiny.

Pozdrawiam

http://img166.imageshack.us/img166/6026/ichazq8.gif
Opublikowano

Ja u Nich kupowałe ok 1,5 roku temu Bilsteiny model B4 do E36 328i... i montowałem na miejscu...

Wszystko odbyło się bez problemu...

...ale i tak dla mnie Bilsteiny są za twarde :-(

Opublikowano
Co za znaczenie ma firma ktora sprzedaje amorki jak amorki nie sa tej firmy tylko BARDZO renomowanej firmy BILSTEIN ? Warto na pewno kupic te amortyzatory. Pozdrawiam
Opublikowano

Widzisz Peron, watek zalzylem po to, aby sie upewnic ze to co kupie, bedzie rzeczywiscie produktem BARDZO renomowanej firmy BILSTEIN (a nie jakas podrobka, nie lezakiem magazynowym)

Szperajac na tym forum znalazlem 2 watki w ktorych jest poruszany temat tej firmy (BEMER).

Linki TUTAJ i TUTAJ

Z jednej strony pisza ze wszystko ok, a z drugiej ze amortyzatory sa produkowane w Rumunii...{?!?) No i jeszcze rozchwalaja wszedzie ten certyfikat ukonczenie szkolenia.

Czy na amortyzatorze, badz opakowaniu (Bilstein) moge odczytac date produkcji?

Opublikowano
datę możesz odczytać jest wybita na cylindrze amortyzatora, z reguły miesiąc i rok produkcji. jak Ci bardzo zależy na pewnym źródle zakupu, napisz mi PW, to podeślę Ci numer do gościa, który handluje Bilstein'em, ma dobre ceny i jest bardzo rzetelny. poza amorkami posiada kupę innych gratów do Bumek. sam się u niego zaopatruję i nigdy mnie nie zawiódł.

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano

Dzis znowu rozmawialem z czlowiekiem z BEMER...

Myslalem ze sprawdzi date produkcji amortyzatora, ale tego nie zrobil (mysle ze jako czlowiek ktory sprowadza dosyc duze ilosci tych czesci, powinien to wiedziec, lub chociazby sprawdzic date produkcji wybita na cylidrze amorka, o ktorej pisal evil).

Napisal tez ze wszystkie amortyzatory Bilstein na Europe sa produkowane w Rumunii. W sumie rozumiem ze jest tam tania sila robocza, wiec kraj gdzie to jest produkowany nie est istotny, dopoki producentem jest Bilstein. Razi mnie jednak ta (chocby przyblizona) niewiedza nt. daty produkcji amortyzatorow (gdy spytalem czy sa wyprodukowane w tym roku, rowniez uslyszalem "nie wiem")

Osobiscie, jednak sie nie zdecyduje na tego sprzedawce... Co innego gdybym byl w Wawie i mogl to obejrzec.

Dzieki za odpowiedzi, porady, spostrzezenia.

Pozdrawiam

Opublikowano
na stronie głównej jest link do firmy, która sprzedaje bilsteiny i ich ceny są całkiem przystępne

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)