Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. mam taki problem typu mocnego szarpania kierownicy przeważnie powyżej 60 km/h i to zależy w sumie od drogi bo raz jest okej a raz szarpie. dodam ze koła nie tak dawno wyważałem i to nic nie pomogło. jakieś pomysły od czego mam zacząć w poszukiwaniu ?
Opublikowano
Myśle, ze masz szerokie laczki i po prostu wyrzuca ci samochód z kolein, u mnie tez jest taki problem :D spróbuj przejechać się po równiutkiej drodze a potem po takiej z koleinami.
Opublikowano
No właśnie to nie to, bo w tamtym roku miałem te same koła i opony jeździło się idealnie A teraz problemy wyszły nie dawno
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Szerokie laczki w koleinach nie powodują bicia, tylko to, że musisz „walczyć" z kierownicą troszkę.

Wyważ koła z testem drogowym. Jak puszczasz kierownice na prostej drodze to co się dzieje?

Opublikowano
no to koła były wyważane już nawet 2 razy bo myślałem ze odpadły mi ciężarki ale to nie to. jak puszcze kierownicę ucieka mi w prawo więc to pewnie będzie zbieżność ale jak jadę i to czasami jest dobra droga to kierownica dostaje mocne wibracje aż ciężko utrzymać kierownice w rękach. to coś pewnie z układem kierowniczym tylko nie ma póki gdzie tego sprawdzić więc pytam co może być nie tak że tak się stało.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do sprawdzenia przednie zawieszenie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 tygodnie później...