Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem bo przez przypadek weszłam w nfrm w ncs i klikiem code car i teraz na liczniku jest choinka nie działa obrotomierz wskaźnik poziomu paliwa wariuje jakieś błędy od szyberdachu wyskakują itp jak zakodować z powrotem ten licznik ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Połącz się z autem przy pomocy NCSexpert. Jako źródło danych wybierz CAS, zamiast frm i następnie przekoduj jeszcze raz samochód.

Możliwe, że ktoś wymieniał FRM i nie zrobił tego w pełni prawidłowo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli mam wejść w cas i dać code car ?

Zrób to samo co przedtem, tylko zamiast nfrm wybierz CAS

Opublikowano
Dzięki wielki ogarnięte już , nie chce zakładać nowego tematu to może napisze tutaj mam od jakiegoś czasu problem z pilotem a mianowicie nie reaguje na przyciski i przestało tez działać opuszczanie delikatnie szyby podczas otwierania drzwi , sprawdzone bezpieczniki , pilot sprawdzony wysyła sygnał , po naciśnięciu przyciski w środku otwiera i zamyka drzwi tylko z pilota zero reakcji , antenę podmienialem na 4 różne bez skutku niewiem już gdzie szukać przyczyny . Pacjent to e90 2007 przed lift 330xd sedan .