Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pacjent jak w tytule, 2006, manual..

Przy ruszaniu pobrzękuje, brzęczy ,trzeszczy z okolic silnika/podwozia/przód(chyba). Dźwięk nie jest bardzo głośny ale słychać go wyraźnie na zewnątrz i w środku. Hałas utrzymuje się bardzo krótko, około sekundy i tylko przy obciążeniu(ruszaniu) Na tzw postoju przy mocnym, dynamicznym wciśnieniu gazu żadnych objawów dlatego samemu ciężko mi zlokalizować miejsce bo odgłos tylko przy ruszaniu a nie miałem nikogo do posadzeia za kierą..Pali dobrze. Nie telepie. Przyspieszenie ok.

Po ruszeniu, zmianie biegów i zwiększeniu prędkości albo nie ma odgłosów ma albo nie słychać.

macie jakieś pomysły? Kolektor?osłony? .... Dwumasa? :D

ps. prześledziłem podobne wątki.. nie znalazłem nic pasującego..

Opublikowano
Jezeli ten dźwięk to jakby dzwonienie tylko przy spokojnym ruszaniu to powinno wystarczyć przesmarować wielokiliny na wale. W e39 miałem ten problem i pomogło, w e61 powoli zaczynam to słyszeć oba modele w manualu. Oczewiscie dwumasa jak i sprzęgło działały bez zarzutu.