Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , potrzebuje zamontować hak do f25 z 2016 roku . Zastanawiam się nad używanym oryginałem elektrycznie chowanym . Czy może ktoś doposażał swoją x3 w coś takiego . Czy oprócz samego haka coś jeszcze jest potrzebne .
Opublikowano

Hak możesz kupić dowolny, dedykowany do X3 F25, wg mnie wypinany od dołu zupełnie wystarcza, elektryczny to fajny gadżet, ale nie wydaje mi się aby to był deal-breaker.

Ja kupiłem hak Steinhof plus wiązka dedykowana do F25 Westfalia, która jest oryginalnie montowana przez BMW - całość z montażem to 2450 zł. W ASO BMW za hak elektryczny z montażem i kodowaniem mi krzyknęli 8.000 zł (samo kodowanie 1000 zł, jak się później okazało to nie jest niezbędne)

Jeśli masz mniejszą chłodnicę (400W) to trzeba ją wymienić na większą (600 W) u mnie w wersji 35i była fabrycznie ta większa, więc to mi odpadło.

Kodowanie zrobiłem sam za free (nie licząc kabla ENET za 42 zł z allegro) - nakręce niedługo film na youtube jak to ogarnąć. Ale co ważne kodowanie nie jest potrzebne, a jedynie Zoom na hak chciałem sobie włączyć, stąd kodowanie. Można się bez tego obejść.