Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wlasnie stalem sie posiadaczem klasycznego kwadrata w kombi z silnikiem 324 td.

W ramach wstepnego tuningu chcialbym mu zalozyc sportowy (przelotowy) uklad wydechowy. Kolega radzi mi zalozenie intercoolera, czy warto? Moze ktos robil juz takie rzeczy.

Co jeszcze mozna zrobic, zeby auto nie stracilo na wytrzymalosci i nadawalo sie do codziennego uzytkowania.

No i co na temat chip tuningu? Bo tez wyczytalem, ze silnik podatny.

Pozdrawiam

W.

Opublikowano

Widze Wookie że dotarłeś :cool2: Co do modyfkacji 324td to temat raczej słabo znany, napisz na w dziale youngtimerów, to popularny silnik w e28. Osobiscie uważałbym z przeróbkami tego silnika, głowice lubią pękac.

Witamy w rodzinie BMW :mrgreen:

Jakub G.

Opublikowano

e30 324 raczej swiadomie, tds moze lepszy, ale to juz nie kwadrat:-)

e30 zreszta w zwiazku z okresem przejsciowym.

Nastepne, jesli bedzie, to e46 320d lub 330d:-)

Tak, czy inaczej na http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=88 pisza, ze mozna. Pytanie, jak to auto to znosi.

Pozdr

Opublikowano
Witam!O ile dobrze pamietam to na tym forum ktos dokładnie krok po kroku opisał dokładke intercoolera,nawet sam obserwowałem ten temat i fotki tez były powiem Ci ze ktos to bardzo estetycznie zrobił tyle ze koszt tej przeróbki był w granicach1,5-2tys zł dlatego ja sobie dałem spokoj i pozostałem przy 115 konikach :mrgreen: pozdrawiam!