Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po wymianie klocków w jednym kole zaczeły sie tłuc. Przyczyną tego zjawiska wydaje mi sie, że może być brak blaszki przy klocku z jednej strony (nie wiem dla czego w komplecie byl tylko jeden klocek z taka blaszka) czy jest jakis sposób na zlikwidowanie tego problemu czy trzeba poprostu znowu kupić nowe klocki ?
Opublikowano
Klocek ze sprężyną idzie tylko od strony tłoczka (sprężyna w niego wchodzi). W komplecie powinny być więc dwie sztuki. A masz zamontowane na zacisku od zewnętrznej strony zabezpieczenia sprężynowe?
Opublikowano
mam i zdziwilem sie ze nie ma tej blaszki bo na starych mialem. czy jest jakaś możliwość zrobienia coś z tym czy poprostu pozostaje już tylko znowu wymienić klocki?
Opublikowano

ja zrobiłem tak: dokładnie wyczysciłem i posmarowałem smarem grafitowym prowadnice po których przesuwają sie klocki a mastępnie końcówki klocków które były za lużne i dzwoniły sklepałem (można wkręcić w imadło i odpowiednio scisnąć) tak aby powiekszyły swój wymiar. Następnie za pomocą pilnika idealnie dopasowałem końcówki klocków do prowadnic i po stukaniu mozna zapomnieć :lol:

Niesety kosztuje to trochę cierpliwości, ale jak masz czas to polecam.

e46 318d M47N