Skocz do zawartości

E38 750i LPG - ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy to wogole dobry pomysl? LPG w 750i?

chcialbym sie dowiedziec czy do tego silnika mozna i czy to rozsadne zalozyc LPG? nie wazne za ile czy 7czy 10tys zl... rozsadek mowi mi ,ze to porazka..ale moze sie myle..

moze ktos ma na forum takie autko z LPG ..

czekam na opinie..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
można bez problemu założyć gaz ale cena wielka około 10 tys 5ej generacji na ciekłym rozpężaniu pompa paliwa podaje pod ciśnieniem gaz do wtryskiwaczy komp od silnika steruje wtryskami gazu, ma lepsze ruchy niż na benzynie
BMW sie nie psuje
Opublikowano

nie zrozumcie mnie zle...ja juz mam 7ke..730d.

ale mam niezapomniane wrazenia z jazdy a raczej z dzwieku 12 cylindrowego silnika bmw V12 :cool2: :cool2:

moze kiedys bedzie mnie stac na utrzymanie V12-ki i stad moje pytanie..

ciekawy jestem czy gdybym wydal 10tys zl na ta instalacje to nic by sie innego nie dzialo..

A jesli moja 7ka bedzie zbyt awaryjna to napewno kupilbym E38 740i lub 750i..

ale jak narazie bardzo chwale to auto!!

:cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
ja powiem krotko: zly pomysl! pomijajac fakt ze jest stanowczym przeciwnikiem lpg, to zagazowanie tego silnika (pomijajac nastepny fakt, ze to grzech...) jest naprawde zlym pomyslem :naughty:

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano

zły pomysł a raczej glupota to brak umiejetnosci oszczedzania a juz nie wspomne o wplywie na srodowisko naturalne....załozysz dobry gaz to pojezdzisz i nic sie nie bedzie dzialo-jedyna rzecz o której trzeba pamietac to wymiana filterków gazowych,zrobilem 80 tys na instalacji bi-gas dalem za nia 6tys w marcu 2005w e32 v8(jest to IV generacja-wtrysk fazy gazowej)i nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sie nie dzieje oprócz tego ze w portfelu ubywa 2 razy wolniej :mrgreen: , a ta instalacja spelnia norme euro 4 na spaliny,wiec jesli ktos neguje oszczdnosc to tego aspektu zanegowac sie nie da!!!!!

pozdrowionka

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jeżdżę E38 V8 z gazem 4 generacji i też się bałem - nie dzieje się nic złego

Samochód ma taką samą moc i osiągi , pracuje równo , zapachu spalin na ciepłym silniku nie jesteś w stanie odróżnić - czy chodzi na benzynie czy gazie .

Tankuję tylko na BP , przynajmniej raz na dzień przejadę ze 2-3 km na benzynie , powyżej 220 km/h :nienie: oraz jak głupkuję przełączam na benzynę .

Pozdrawiam

MarioBigred

Opublikowano
Nie o to chodzi że to profanacja albo że koszt duży. Chodzi o to że dwunastocylindrowe silniki M70 i M73 jest bardzo trudno zagazować. Bardzo mało gazowników porywa się na to żeby zakładać do tych motorów gaz, a tym co się porywają nie zawsze to w 100% wychodzi. Poczytaj trochę forum , było dużo o gazie w V12. Dodam że jestem zwolennikiem LPG sam mam inne auto z silnikiem V6 zasilane gazem i jestem bardzo zadowolony.. Ale do V12 BMW gazu się nie wsadza i tyle :)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

panowie i panie a co powiecie na gaz zalozony do audi rs4 z 440km mocy????jezdzi juz 3 lata i sprawuje sie swietnie ,jesli gazujecie auta u domoroslych mechanikow to macie problemy,czlowiek u ktorego zalozylem gaz jest swietnym fachowcem(tuninguje auta do pucharu golfaTDI)i jako pierwszy zalozył gaz do tego audi w polsce,byla nawet u niego delegacja z włoch bo nie uwierzyli ze dał rade,i specjalizuje sie w gazowaniu luksusowych limuzyn,wiec jesli sie zastanawiasz to zadzwon do niego nr podam pózniej

pozdrowionka

Opublikowano
A ja mam pytanie: po jakim czasie zwrocie sie to 10tys zl na instalacje. Bo z mojego szybkiego liczenia wychodzi ze po 50tys km. Czyli po 100,000km zaoszczedzisz 10tys zl :lol: NIE OPLACA SIE :!: