Skocz do zawartości

F30 lusterko zewnętrzne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam uszkodzone zewnętrzne lewe lusterko z elektryczną regulacją i podgrzewaniem, zakupiłem używane nawet w tym samym kolorze posiadające 6 pinów, pytanie czy będzie pasować, bo nie chce dwa razy rozbierać ? Dzięki i pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może ktoś wywróży jakie masz aktualnie...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ma 6 pinów ???? a ile ma zajętych , może .... 5...????...... ( 1 , 3 , 4 , 5 , 6 )

Po schemacie widzę ,że powinieneś mieć wolny pin nr. 2......

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f30-320d-lim/CSpPvAM9

Opublikowano
Powinno pasować - 6 pinów, dla lusterek nieskładanych, 5 pinów dla składanych.
Opublikowano
  • Autor
Może ktoś wywróży jakie masz aktualnie...

No właśnie myślałem, że po funkcji elektrycznej regulacji i grzania wiadomo będzie ilu pinowe jest, ale bez rozbierania całego boku

Opublikowano
  • Autor
No i oczywiście jeszcze kierunki w lusterkach są.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Musisz rozebrac, zobaczyc ile masz pinow, nastepnie zakupic odpowiednie. Inaczej sie nie da.
Opublikowano
  • Autor
OK dzięki za odpowiedzi, niestety lusterko już jest, czekam tylko aż mi przyjdą łopatki do zdejmowania tapicerki i wszystko się okaże, pozdro
Opublikowano
OK dzięki za odpowiedzi, niestety lusterko już jest, czekam tylko aż mi przyjdą łopatki do zdejmowania tapicerki i wszystko się okaże, pozdro

Szarpnij koło głośnika wysokotonowego tapicerkę do siebie, jak wyskoczy z zaczepu to osłone głośnika (trójkąt) zdejmiesz bez problemu. Za nim masz 3 śruby i po temacie. 5 minut roboty. Nie trzeba targać tapicerki całych drzwi.

Opublikowano
  • Autor
Dobra lustereczko wymienione, niestety musiałem zdejmować tapicerkę, fartem okazało się na 6 pinów, ale oczywiście musiałem coś z....ać :mad2: chciałem podmienić samo lustro ze starego, bo było z tą kreską niwelującą martwe pole, no i franca nie chciała wyjść, aż w końcu pękła. Ale nic to, dziwne jest, że mam zbyt słabe wychylenie lustra na zewnątrz w stosunku do poprzedniego, jak wsiądzie ktoś wyższy i odsunie fotel to będzie problem bo jest na maxa. Oczywiście mowa o lewym lusterku kierowcy. Jakieś pomysły panowie? pozdrawiam
Opublikowano
Dobra lustereczko wymienione, niestety musiałem zdejmować tapicerkę, fartem okazało się na 6 pinów, ale oczywiście musiałem coś z....ać :mad2: chciałem podmienić samo lustro ze starego, bo było z tą kreską niwelującą martwe pole, no i franca nie chciała wyjść, aż w końcu pękła. Ale nic to, dziwne jest, że mam zbyt słabe wychylenie lustra na zewnątrz w stosunku do poprzedniego, jak wsiądzie ktoś wyższy i odsunie fotel to będzie problem bo jest na maxa. Oczywiście mowa o lewym lusterku kierowcy. Jakieś pomysły panowie? pozdrawiam

kupiłeś lusterko z anglika

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dokladnie :D
Opublikowano
fartem okazało się na 6 pinów

Wkład rozbity lusterko z Anglika - faktycznie masz farta ;)

Opublikowano
  • Autor
No to [BAD] blada :duh:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No niestety, od wewnatrz jest wyraznie wypalone, RL na angliku, LL na EU.
Opublikowano
  • Autor
Panowie, może to dziwne, ale nie ma tragedii, przy moim odsunięciu fotela widzę dobrze przy max odchylonym szkle, lusterko kupiłem za 200zł i w kolorze, wolę już takie niż poprzednie skręcone na dwa szpaksy, drgające i bez możliwości złożenia, trudno dałem ciała, ale jeszcze jedno pytanie, czy nie można przełożyć bebechówz z poprzedniego lusterka?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Roznica nie jest w "bebechach". Nie rob siary, poszukaj tego co powinno byc. Ktos kiedys wezmie auto i uszkodzi inne bo tobie nie chcialo sie wydac pare stowek wiecej. Dales ciala, napraw to.