Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie amortyzatorów do e91 2.0d 184km xdrive 2010, jakie najlepiej wybrać i z jakimi mniej więcej kosztami trzeba się liczyć, przód oraz tył, chciałbym wymienić całość. Jestem świeżym posiadaczem tego modelu i jestem zielony w temacie, pozdrawiam :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podaj siedem ostatnich znaków nr Vin.

Jaki masz typ zawieszenia , standardowy czy sportowy...???

Identyfikacja zawieszenia na podstawie etykiety na przedniej osi

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e91-320d-tou/repair-manuals/33-rear-axle-rear-wheel-drive-guide/1LH9WgkW

Ta naklejka jest na amortyzatorze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wymieniłem na Bilsteina wraz ze wszystkimi mocowaniami i poduszkami przód tył. Zamawiałem z alledrogo. Z przodu poduszki były już mocno zmęczone, z tyłu jeszcze w miarę. Jest ok ale jak stawiasz na komfort bardziej niż na sportowe prowadzenie to weź Sachsa. Teraz gdybym robił to wymieniłbym też pewnie sprężyny.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Weź Bilstein B4 albo SACHS.

Wymień też łożyska amorów.

Osłony i odboje to samo. Jak ruszasz sprężyny to gniazda sprężyn góra dół.

Opublikowano
Siedem ostatnich znaków z vin to A933922 z tego co mówił poprzedni właściciel to zawieszenie jest lekko obniżone seryjnie przez co amortyzatory są troszkę droższe, teraz przy wymianie kół widziałem ze wszystkie są marki bilstein ale niestety jeden z przodu juz sie poci wiec do wymiany na już