Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent BMW E46 2002 2.0 DIESEL

brak mocy, turbo sprawdzone sztanga chodzi luzów brak, podciśnienia wężyki wymienione wraz z sprawdzeniem działania zaworków, kolektor dolotowy wyczyszczony zamontowany i cały dolot szczelny, klapy wyrzucone, egr wyrzucony lecz auto dalej nie ma mocy turbo nie wstaje :cry:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy? Wskazania czujnika ciśnienia doładowania nie stoją przypadkiem?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic one nie mówią? :roll:

1. Egr, którego nie ma.

3. Klapki, których nie ma.

To wszystko można tak ogarnąć, że nie ma błędów.

4. Czujnik temperatury powietrza dolotowego (jest na rurze między ic a egr)

2. Nasz zwycięzca czyli przetwornik ciśnienia sterujący turbiną.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A sztangi sprawdzałaś w jaki sposób? Na oddalonym silniku widziałeś że się rusza czy sam zasteriwales mechanicznie?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To sprawdź czy dochodzi napięcie, ponieważ błąd wskazuje na niego konkretnie, dobrze by było to widać w inpa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Sztange sprawdziłem mechanicznie oraz poprzez zassanie powietrza i chodzi miodzio, jakie powinno być napięcie na elektrozaworze turbiny?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli zawor ok a sztanga chodzi mechanicznie to jrdyne co mi przychodzibdo glowy to nieszczelnosc na podcisnieniu. Do sprawdzenia wezyki. Sprawdź jeszcze jedna rzecz ale nie wiem jak się ona fachowo nazywa . Jest ona w okolicach turbiny taki owalny pojemnik , wchodzą do niego przewody podcisnienia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
150 KM.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przewód czerwono-biały - 12V

Przewód szaro-fioletowy,zapłon włączony 2V / 5ms

na biegu jałowym 2V / 2ms

Opublikowano
Niestety niema prądu :x na czerwonym kablu nie ma przejścia od komputera do wtyczki na szarym jest, czy jak dam nowe kable bezpośrednio od komputera do zaworka będzie dobrze czy po "drodze" w wiazce kable są połączone z innymi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

szaro-fioletowy idzie od komputera do zaworu.

czerwono - bialy idzie od zaworu do bezpiecznika F1 w skrzynce ecu-sprawdz czy nie jest spalony,ale na to jest małe prawdopodobieństwo.Z tego bezpiecznika leci jeszcze napięcie na przepływomierz,czujnik polożenia wałka rozrządu,zawór regulacyjny listwy paliwa wszedzie przewód czerwono-biały oraz jeszcze na regulator ilosci paliwa ale tu juz przewód czerwony - możesz sprawdzić czy masz na tych elementach napiecie.

Jeśli sie okaże ze przewód jest uwalony to możesz pruć wiązke żeby go wymienić ,a możesz też sie wpiąć w którykolwiek element wymieniony wcześniej i bedzie nadal prawidłowo , tylko połączenie bedzie w innym miejscu.Wszystkie te elementy mają połączenie równoległe.

Opublikowano
Jutro wepnę się w któryś z wspomnianych elementów, bezpieczniki przy ECU całe, teraz dopiero zauważyłem że wiązka była grzebana mam wrażenie że był jakiś mini pozar :? Dziękuję za wszelkie rady i pomoc mam nadzieję że wkoncu uda się rozwiązać problem