Skocz do zawartości

Stuki silnika n54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam kupić e92 z silnikiem n54 gość wymienił większość podzespołów w tym samochodzie jednak silnik wydaje dość głośny stuki ogólnie samochód w dobrym stanie wyglada dość dobrze. Czy ktoś byłby w stanie mi powiedzieć kto ma o tym pojęcie czym spowodowany jest ten stuk ? Zastanawiałem nad kupnem tego samochodu cena jest dość okazyjna.

https://youtu.be/qKackO2a88w

Edytowane przez speedygonzales69

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Film niedostępny

Ten film został usunięty przez przesyłającego

3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
Wideo już jest a jeśli chodzi o cenę to 12 tysięcy z papierami potwierdzającymi wymianę pompy wody paliwa i nowe opony, w ostateczności myśle ze remont silnika nie byłby złym pomysłem a samochód na prawdę niczego sobie dobrze się prezentuje
Opublikowano

Taki motor wyremontujesz za 20+ tyś ,czyli nadal wychodzi dobra cena jak na 335i

https://7er.pl/showthread.php/53881-Historia-smutnej-panewki-czyli-nag%C5%82a-%C5%9Bmier%C4%87-eFy-N54

A zrobiony motor pozwoli Ci na wykrzesanie z tego silnika sporej ilości modów. Jeśli samochód jest w ładnym stanie i bezwypadkowy to moim zdaniem warto. Tylko musisz znaleźć kogoś kto wyremontuje taki silnik zgodnie ze sztuką.

Opublikowano
  • Autor
Sprzedający dodał ze jest kod błędu elektromagnesu ale tak na prawdę to ja nie wiem nawet o co chodzi jeszcze nie do końca wie co więcej bo stoi u kogoś na warsztacie czyli tak na prawdę nie wiadomo nic. 20 tysięcy sporo ale nie tak dużo w sumie to jak remontowałem 320d w e46 5 lat temu to mnie 12 wyniosło
Opublikowano

jeśli znasz kod błędu to zobacz na e90post/n54tech ,tam jest kompendium wiedzy na temat tych silników.

Jaka moc i przebieg ,Eu czy USA? Widzę ,że auto już trochę zmienione.

Opublikowano
  • Autor
jeśli znasz kod błędu to zobacz na e90post/n54tech ,tam jest kompendium wiedzy na temat tych silników.

Jaka moc i przebieg ,Eu czy USA? Widzę ,że auto już trochę zmienione.

Moc nie była podnoszona z relacji właściciela, a przebieg to 177kkm, a wersja Eu

Opublikowano
  • Autor
W tym temacie co mi wysłałeś to panewka zrobiła kuku, ciekawe czy właściciel tej która chce kupić pilnował oleju ale gdyby nie to i tak by się wstydził przyznać ze nie pilnował, bo mnie się wydaje ze mogło panewkę obrócić bo chyba po stu tysiącach się wymienia, a zreszta jak chciałem kupić m3 e46 i pytałem czy panewki wymieniane to w większości mówili ze nie wiedza to od razu sobie spokój dawałem dopiero przy kilku próbach był na to papier ze wymienione i zdecydowałem się kupić zaraz po tym jak rozbiłem 330cd
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Brzmi jak panewka, gdyby to było coś lżejszego to by to zrobił. Żeby w tym silniku się panewka obróciła czasem niewiele trzeba.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
Brzmi jak panewka, gdyby to było coś lżejszego to by to zrobił. Żeby w tym silniku się panewka obróciła czasem niewiele trzeba.

No ciekawe co tam się stało jak to panewka.Jak opiłki poleciały i tak jeździł a podejrzewam ze jeździł to trzeba będzie na remont szykować a i możliwe ze turbosprężarki tez jak się najadły opiłków a pompie oleju i reszcie nie wspominając, chyba jednak odpuszczam szkoda czasu i nerwów.

Opublikowano
  • Autor
Zaoferowałem w tej ryzykownej sytuacji sprzedającemu 10 tysięcy z racji ryzyka ze podzespoły tez będą mogłybyc do wymiany. Zobaczymy czekam na odpowiedz ma się zastanowić przez weekend .chociaz nie sadze bo mówił ze mu 13 oferowali i niby nie sprzedał .
Opublikowano
Zaoferowałem w tej ryzykownej sytuacji sprzedającemu 10 tysięcy z racji ryzyka ze podzespoły tez będą mogłybyc do wymiany. Zobaczymy czekam na odpowiedz ma się zastanowić przez weekend .chociaz nie sadze bo mówił ze mu 13 oferowali i niby nie sprzedał .

Jesli oferowali mu 13 i zastanawia sie "na weekend" nad 10, to coś tu nie gra :D

Opublikowano

clu clu

Może tak z może nie .............. .

Przy sprzedaży samochodu jak dwie strony się poróżnią o 500 złoty (nie mówię o tanich "chwilówkach") to nie dochodzi o finalizacji :) .

Może sprzedający miał 13 tyś proponowane przed "koroną" ........ i sztywno trzymał swoją graniczną cenę.

Aktualnie zmieniła się sytuacja i ............. gdybać na forum możemy :mrgreen: hehe.

Opublikowano
  • Autor
No jak dla mnie to ten człowiek jest zdesperowany i już się gubi w tym co mówi zobaczymy, mi ogólnie się nie spieszy mam auto i mam czym jeździć ale fajnie bylboby mieć takie 335i jako drugie tym bardziej ze dosyc dobrze wyglada nawet gdybym chciał ja sprzedać po tym jakbym naprawił, strzelilbym remont silnika i poszłoby na handel, nie wiem jak to się ma do ceny ale jest to manual a w wiekowości przypadków jak widzę to są automaty.