Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie,

odebrałem w poprzednim tygodniu samochód i okazało się, że przez pomyłkę opcja regulowania odcinka lędźwiowego nie została zamówiona :(

chciałbym Was zapytać, czy jest możliwe doposażenie mojego samochodu o tą opcję? Mam sportowe fotele, skórzane z manualnym ustawianiem. Jedynie tylko pompowanie boczków odbywa się elektrycznie. Znalazłem na realoem - 52107418340 Lumbar with backrest width adjustment. Czy to jest tylko jedna część jaka powinna zostać ew zamówiona? Czy jakaś ingerencja w wiązki również będzie potrzebna?

Czy wg Was taką wymianę powinienem zlecić w serwisie czy może lepiej tapicer sobie z tym poradzi? czy znacie kogoś ew w Krakowie kto mógłby ogarnąć ten temat?

z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi!

Opublikowano
w ostatecznej wersji do zatwierdzenia zamówienia nie sprawdziłem, że nie ma tej opcji. Biorę na siebie ten błąd
Opublikowano
mam kopie w której nie mam tej opcji - mój błąd, że nie sprawdziłem dokładnie. Teraz jest pytanie czy ew jest opcja doposażenia samochodu.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Sprawa wyglada tak że aso doposaży Ci cokolwiek TYLKO jeśli jest dostępny oficjalny zestaw doposażenia.

Wszystko inne musisz robić we własnym zakresie bo zwyczajnie powiedzą Ci że nie maja procedury itp ze się nie da.

Z tego co popatrzyłem to zestawu doposażenie nie ma, ale z pewnością da się to zrobić. Trzeba dołożyć poduszki, mechanizmy itp, wymienić maskownice fotela żeby było miejsce na przycisk. Sprawa trochę pracochłonna i jedynie kto zrobi to dobrze to specjalista od doposażenia bmw (np prmax), tapicer nie jest potrzebny bo fotele w bmw się rozbierają.

Opublikowano

Wielkie dzięki za info - w g21 na szczęście jest zaślepka na przycisk - nie trzeba wymieniać całej maskownice. Czy ew możesz proszę dać namiar na prmax?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Pisałem w tej sprawie do prmax w 2017 bez odzewu.

Odezwały się za to dwie inne firmy ale każdy podchodził do tego tematu jak pies do jeża,

i efekt jest taki ze dalej się z problemem braku poduszki lędźwiowej borykam.

Gdyby ci się udało coś w tej sprawie ruszyć to daj proszę znać bo dalej jestem tym tematem zainteresowany.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Lepiej zadzwonić, on jakiś czas temu pisał że nie daje rady już odpisywać..
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Właśnie też miałem to proponować, chyba że kolega ma jakaś rzadką tapicerkę to bez szans.
Opublikowano
kompletna skora do g20 jest za 5500. na ledzwiach zaoszczedzil 1600zl wiec wystarczy ze sprzeda swoja tapicerke za 2500 to ma w zamian tapicerke skorzana z ledzwiami za 1400zl. okazja :D
Opublikowano
Trochę ciężko wymienić tapicerkę która ma 300 km przebiegu. Raczej wolałbym doposażenie w ta opcje