Skocz do zawartości

BMW serii 1 ktory diesel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczow,

chce kupic zonie jakas ladna jedynke i w zwiazku z tym pytanie - ktory z diesli bwm jest najbardziej trwaly/najmniej usterkowy?

Chodzi mi o rocznik i pojemnosc (bo dosc duzo tych wersji).

A moze ktoras z jednostek benzynowych uchodzi za "kultowa" pod wzgledem wytrzymalosci?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Z benzyn to nie ma nic fajnego. Chyba ze 130i produkowany w latach 2005-2011. A z diesli mozesz brac wszystko. Do 2007 masz M47N2 a po 2007 masz N47. Mam oba i oba są spoko. W N47 jest jedna niedogodność Trzeba wymienić rozrząd przy około 200 tysiącach dla świętego spokoju, bo niespodziewanie może strzelić. Koszt coś koło 3 tysięcy. Ale są to nowsze silniki niż M47. Wiadomo jak to w dieslu zawsze może paść turbo, wtryski, w M47 termostaty zazwyczaj do wymiany. W jakim stanie kupisz to będziesz musiał coś zainwestować.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Z benzyn to nie ma nic fajnego. Chyba ze 130i produkowany w latach 2005-2011. A z diesli mozesz brac wszystko. Do 2007 masz M47N2 a po 2007 masz N47. Mam oba i oba są spoko. W N47 jest jedna niedogodność Trzeba wymienić rozrząd przy około 200 tysiącach dla świętego spokoju, bo niespodziewanie może strzelić. Koszt coś koło 3 tysięcy. Ale są to nowsze silniki niż M47. Wiadomo jak to w dieslu zawsze może paść turbo, wtryski, w M47 termostaty zazwyczaj do wymiany. W jakim stanie kupisz to będziesz musiał coś zainwestować.

Duża jest różnica w kulturze pracy pomiędzy m47 a n47?

m47 miałem w e87, teraz planuje poszukać e87 lci z n47

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Według mnie jest cichszy, ale jakiejś mega różnicy nie ma.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No cos ty, n47 jest znacznie cichszy.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mi słoń na ucho nadepnął. Jestem głuchy jak pień :D R4 diesle nigdy dla mnie ładnie nie chodziły.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.