Skocz do zawartości

BMW F10 525D xDrive 2012 rok - jaka lampa przednia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

od dwóch dni jestem posiadaczem F10 przed Liftem. Kupiłem auto uszkodzone delikatnie i niestety ale lampa lewa jest do wymiany, niestety ciężko mi stwierdzić jaka potrzebuje, ponieważ w Niemczech wyjęli tę zbitą lampę. Czy jeśli podam nr seryjny prawej, to będzie mi ktoś w stanie pomóc jaką potrzebuje do przodu lewą?

W szybie mam kamerę jakby co.

IMG-6031.jpg

Czy ta lewa lampa będzie ok?

IMG-6036.png

Szczerze mówiąc nie wiem czy mam bixenony, czy skrętne czy nie skrętne. To moja pierwsza BMW w zyciu, wiec proszę o zrozumienie :)

Opublikowano

Hej, dziękuje za ten link. Wpisałem VIN, znalazło moje auto jednak nie potrafię tego ogarnać i znaleźć odpowiednika swojej lampy..

Czy mogę kogos poprosić o dodatkowe wsparcie? Niestety moja wiedza nt. częsci w BMW jest znikoma.

ostatnie 7 znaków VIN: DX27410

Opublikowano
Hej, dziękuje za ten link. Wpisałem VIN, znalazło moje auto jednak nie potrafię tego ogarnać i znaleźć odpowiednika swojej lampy..

Czy mogę kogos poprosić o dodatkowe wsparcie? Niestety moja wiedza nt. częsci w BMW jest znikoma.

Taka ciekawostka, w swoim samochodzie mam vin kilkadziesiąt numerów do przodu: DX27451

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taka ciekawostka, w swoim samochodzie mam vin kilkadziesiąt numerów do przodu: DX27451

Może jechały jednym pociągiem z fabryki :)

Opublikowano

Raczej na jednej taśmie tego samego dnia :D

Sam pracuję w fabryce Volkswagena [Caddy 4&, T6.1] w Poznaniu, i nr VIN idą zgodnie z kolejką aut, bo VIN nadawany jest w momencie kiedy karoseria trafia na spawalnie, czyli na samym początku. Jedynie jakieś poprawki/zmiany w planie budowy aut mogą zmienić kolejkę, ale jeśli w BMW jest tak, jak w VW, to nasze auta były tego samego dnia krótko po sobie na linii montażowej, spawalniczej i lakierniczej :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej na jednej taśmie tego samego dnia :D

Sam pracuję w fabryce Volkswagena [Caddy 4&, T6.1] w Poznaniu, i nr VIN idą zgodnie z kolejką aut, bo VIN nadawany jest w momencie kiedy karoseria trafia na spawalnie, czyli na samym początku. Jedynie jakieś poprawki/zmiany w planie budowy aut mogą zmienić kolejkę, ale jeśli w BMW jest tak, jak w VW, to nasze auta były tego samego dnia krótko po sobie na linii montażowej, spawalniczej i lakierniczej :)

To tez.

Ale w BMW moze byc inaczej ze wzgledu na Individual, ale te mają inny VIN troche (DW np. albo DZ z xdrive)