Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakie papiery powinienem dostac razem z autem ktore jest ''sprowadzone gotowe do rejestracji'' z wloch.. jak ogladalem papiery to nie moglem wogule odszukac ilosci wlascicieli w tych papierach a pan sprzedajacy malo wie o autku bo to komis... czy mam dostac karte pojazdu czy cos takiego.. bo slabo sie na tym znam? pan oczywiscie mowi ze nie bede mial zadnych problemow przy rejestracji ale ja mu tak wierze jak .... :duh:

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

Wydaje mi się ze analogicznie sprowadzając auto powinieneś mieć :

- umowę między wstawiającym do komisu (czyli dotychczasowym właścicielem) a komisem,

- dowód rejestracyjny oczywiście

- jakiś brief typu karta pojazdu

- umowę między tobą a komisem

- nie wiem jak we wloszech ale w przypadku Niemiec, wyrejestrowanie (wymeldowanie) auta na tablice wywozowe + ubezpieczenie do tych tablic

To tak w skrócie.

Opublikowano
Jakie papiery powinienem dostac razem z autem ktore jest ''sprowadzone gotowe do rejestracji'' z wloch.. jak ogladalem papiery to nie moglem wogule odszukac ilosci wlascicieli w tych papierach a pan sprzedajacy malo wie o autku bo to komis... czy mam dostac karte pojazdu czy cos takiego.. bo slabo sie na tym znam? pan oczywiscie mowi ze nie bede mial zadnych problemow przy rejestracji ale ja mu tak wierze jak .... :duh:

Ja mialem dwa papierki - taki jakby z automobilklubu czy cos - kolorowe z hologramem i ksero dowodu ze znaczkiem wymeldowania i pieczatka. I juz. No i umowe z komisem w Niemczech plus blachy z zoltym paskiem i dowod rozowy na wlasciciela komisu. A teraz mam druga fure z Wloch, te dwa dokumenty jak wyzej pisalem i umowe z ostatnim wlascicielem. Tlumacz Ci napisze kto byl ostatni - z reguly jest na tym kolorowym kwicie.

Opublikowano

moja 530d jest z włoch ale kupiłe mja w niemczech miałem tak jak mówił poprzednik drugo ( wymeldowanie) z automobilklubu i dowód rejestracyjny taka duzakartka a4 tak samo jak ten drugi dokument wszystko kolorowe przewaza kolor zielonkawy. No i oczywiscie umowa z komisem lub bezposrednio z włascicielem z włoch :lol: - ja tak zrobiłem:)

Tłumaczenia w porówaniu z niemieckim sa drogie bo na dowodzie sa dane wszystkich włascicieli i dane techniczne samochodu ja zapłaciłem 250zł

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
sprowadzam autka z włoch między innymi,musisz mieć certyfikat własności, taka kartka a4 z nalepkami typu gleit, dowód rej.to tez taka kartka a4 rozkładana i koniecznie musi być wbite ze wymeldowany został pojazd w celu eksportu, no i oczywiście umowa, :hand: a tak na marginesie to z doświadczenia nie polecam autek z włoch, są brudne poobijane takie zasyfione jak włoski naród, klienci wiecznie się czepiali tych samochodów,a np. autko z niemiec sprzedaje się od razu. pozdrowionka.