Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem z moim bmw e90 320D.

Od jakiegoś czasu na postoju przy zgaszonym silniku po jakichś 40s na samym radiu wyskakiwał komunikat niskie napięcie ładowania akumulatora i po chwili się całkowicie wszystko gasiło... Podejrzewałem że to może być aku ładowałem prostownikiem itp nic nie dało po jakimś czasie znów to samo.

W niedzielę z samego rana przy odpalani już miała zapalać kiedy zgasła całkowicie i wyświetliły się błędy od ciśnienia opon

stabilnosc pojazdu asb

System dsc nieaktywny

I pompa paliwowa niesprawna

Po wyciągnięciu kluczyka włączenia zapłonu i zaakceptowaniu ciśnienia w oponach autko odpaliło. Stało do wtorku rano w garażu potem odpaliłem znów to samo... Wymieniłem akumulator i dzisiaj z rana znów te same błedy wie ktoś może co jest przyczyną? Ładowanie aku bez obciążenia mam 14.8V na postoju około 12.3

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zacznij od odczytania błędów przy pomocy komputera diagnostycznego, nikt tu nie jest wróżką.
Opublikowano

Podpiąłem pod komputer i pokazały się takie błędy:

IMMOBILIZER

A0B3

HAMULCE KONTROLA TRAKCJI

D356

D355

D354

ELEKTRYCZNA POMPA PALIWA

CED4

KLIMATYZACJA

E717

E71A

E720

E71B

9C53

MODUŁ POŁĄCZEŃ

A6D1

A6DF

A6CA

A6CF

LICZNIK ZEGARY

A3AD

A3AE

Proszę o pomoc :(

• 2 lata później...
Opublikowano
U mnie raczej wyszło na to że to sparciała jedna z klem plusowych przy akumulatorze. Jedna z tych które idą pod samochodem do dde i alternatora. Może komuś sie przyda :)