Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Walczyłem dość długo z niedziałającym zamkiem z pilota w mojej e91 LCI.

Sprawdziłem pilot, i wymieniłem baterie, sprawdziłem bezpieczniki, dobrze sprawdziłem i zabezpieczyłem kable w klapie.

Oddałem auto do poleconego elektryka w Łodzi, który od razu zauważył ze moduł jest zalany i według niego na tyle ze nie opłaca się go nawet regenerować.

Elektryk twierdzi ze moduł diversity będzie pasował zarówno od przedlifta jak i od polifta - obojętnie i będzie pasował od razu po włożeniu, bez żadnego kodowania o czym tez czytałem ze podobno trzeba..

Jestem w trakcie poszukiwań i nurtują mnie te pytania - pomoze ktoś mi to rozjaśnić, bo nie chcialbym być bez sensu stratny.

Dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Kolego sam wymieniałem diversity z innego auta, działa bez kodowania. Tylko się nie wystrasz jak zamontujesz i nie będzie działał. Po montażu musisz wsiąść do auta zamknąć drzwi odpalić zgasić i wtedy pilot zacznie działać. Najlepiej szukaj modułu z takimi samymi numerami i na pewno nie będzie kłopotu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Kolego sam wymieniałem diversity z innego auta, działa bez kodowania. Tylko się nie wystrasz jak zamontujesz i nie będzie działał. Po montażu musisz wsiąść do auta zamknąć drzwi odpalić zgasić i wtedy pilot zacznie działać. Najlepiej szukaj modułu z takimi samymi numerami i na pewno nie będzie kłopotu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Miałeś racje, wsadziłem moduł od przedlifta odpowiednio go zabezpieczając silikonem żeby drugi raz nie zamókł i zadziałał z miejsca elegancko.

Dzięki za pomoc !;)

Opublikowano

Panowie,

Mam pytanie, pilot działa mi tylko jak zbliżę kluczyk do spoilera w E91, gdzie znajduje się moduł diversity.

Czy to oznacza, że antena zasniedziała na przykład i wystarczy przelutować i zabezpieczyć przed wilgocią, czy moduł diversity jest do wymiany?