Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam poszukuję info na temat podcisnienia panującego w serwie w dieslu. U mnie jest - 0,91 i waha się do - 0,61. Powinna ta wartość się zmienić czy powinno stać na jednym poziomie?
Opublikowano

Dzięki, z tego co rozumiem to przy puszczonym pedale hamulca ma być około -0,8bar i nie wahać się więcej niż o 0,06?

U mnie na puszczonym hamulcu waha się od -0,61 do -0,91 a jak naduszę lekko pedał to rośnie do 30bar i trzyma. Nie ma spadku. Martwi mnie tylko to że waha się przy puszczonym hamulcu.

Gdzie szukać zaworu zwrotnego? To jest ten króciec co wychodzi z puszki serwa?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak.

Ale prędzej szukaj dziury w srewie.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Zawór z całym przewodem to około 100 zł do tego uszczelka itp. Ale jakby podciśnienie uciekało wydaje mi się że by był hamulec twardy
Opublikowano
Dzięki, z tego co rozumiem to przy puszczonym pedale hamulca ma być około -0,8bar i nie wahać się więcej niż o 0,06?

U mnie na puszczonym hamulcu waha się od -0,61 do -0,91 a jak naduszę lekko pedał to rośnie do 30bar i trzyma. Nie ma spadku. Martwi mnie tylko to że waha się przy puszczonym hamulcu.

Gdzie szukać zaworu zwrotnego? To jest ten króciec co wychodzi z puszki serwa?

Wlej na próbę 5 ml oleju silnikowego do vacum pompy przez króciec i zmierz podciśnienie.

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi. Wymieniłem wakumpompe na używkę za 50 pln z przesyłką i jest ok. Rozebrałem starą dla pewności i wyglądała od środka dość słabo. W jednym miejscu miała wręcz wylatany garb.

Pozdro