Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam pytanie natury technicznej. Czy mozna po rozebraniu silnika n46 (n42) i wyjeciu korbowodu i tlokow z bloku(prawdopodobnie pekniety) oraz zamontowanie ich w innym bloku to bedzie to chodzilo? Czy nie robi sie czegos takiego ze wzgledu na spasowanie czesci.? Tam oczywiscie byla by wymiana pierscieni i panewek. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nic nie stoji na przeszkodzie żeby wykonać taki manewr, jeslj tylko cześci są sprawne
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam! Jakie musza bezwzglednie byc nowe sruby przy remoncie silnika n46? Ewentualnie gdzie je kupic w komplecie w rozsadnyc cenach.
Opublikowano
Zmien silnik na ktorys z M54 i zobaczysz ile zaoszczedzis a o spokoju z problemami juz nie powiem.
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano
A ja nie pisalem ze mam jakies problemy jestem w miare zadowolony z tego silnika teraz chcialem sie nim pobawic bo juz przejechalem ponad 300tys i to bez wymiany lancucha bo sie nie wyzywam nad samochodem a potem szukam ofiary co mu smiecia upchne.Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sruby głowicy , miski olejowej ,kolo zamachowe ,docisk sprzegła ,kolo pasowe, kola wałków rozrządu ,czujnik położenia wału