Skocz do zawartości

Dziwne opony BMW 428i xdrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie sprzedaje moje 428i xdrive ale przed chce wymienić opony na nowe w tej chwili są

225/30/R20 tył

225/35/R20 przód

Runflaut

No i moje pytania są w zasadzie dwa kupować takie same opony na przód tył czy o różnych wysokosciach jak teraz jest.

I najważniejsze te opony nie powinny być na odwrót ? Profil 35 na tył a na przód ewentualnie 30 ?

Kupiłem samochód w salonie Gazda już tak założone.

Opublikowano
  • Autor

Kurde faktycznie sto raz dziś tam byłem i dopatrywalem te opony ale ze mnie jełop.

Czyli co kupić takie same najlepiej ?

Ps: jak działa czujnik powietrza ? Jest tam coś w sorkdu czy za pomocą ABS jak to miało się w BMW E90 ?

Bo mam zamiar kupić opony już nie runflaut tylko zwykłe tylko zastanawia mnie kwestia jak on sprawdza ciśnienie w oponach.

Ps: dzięki za pomoc jak mogłem tego nie zauważyć

Opublikowano
  • Autor
No właśnie niby tak ale szkoda jak samochód wystawiony na sprzedaż.Chcoiaz w BMW mi powiedzieli że sprzedają samochody z xdrive bez runflat...no i czytając forum większość zmieniła na zwykłe i jest bardzo zadowolona.
Opublikowano
  • Moderatorzy

Jeśli pokazuje Ci ciśnienie w idrive w barach to masz czujniki, jeśli nie to bierze z abs.

Tak czy owak nie ma to związku z rodzajem opon.

Do xdrive polecam minimum XL a najlepiej runflat z *.

Opublikowano
  • Autor

Pokazuje w barach czyli są czujniki ale to po prostu jadę wymienić opony i oni już będą wiedzieć co z tym zrobić czy to znów jakaś skomplikowana technika BMW ? Czy po prostu nakładaj oponę czujnik reset i wszystko hula.

Myślę o tych oponach

.Pirelli P Zero 255/30 R20 92 Y XL, ZR, RO1

Pirelli P Zero 235/35 R20 88 Y ZR

Komplet 3300 na Oponeo

Opublikowano
  • Autor
Dzięki Randall bardzo pomogłeś . Pozdro
Opublikowano
Pokazuje w barach czyli są czujniki ale to po prostu jadę wymienić opony i oni już będą wiedzieć co z tym zrobić czy to znów jakaś skomplikowana technika BMW ? Czy po prostu nakładaj oponę czujnik reset i wszystko hula.

Myślę o tych oponach

.Pirelli P Zero 255/30 R20 92 Y XL, ZR, RO1

Pirelli P Zero 235/35 R20 88 Y ZR

Komplet 3300 na Oponeo

Przód ma mieć 225/35 a nie 235 jak napisałeś. Nie jest to kolosalna różnica ale przy xdrive niestety ryzykowna, zwłaszcza że tył robisz bez odchyłki do serii.

Opublikowano
  • Autor
A racja faktycznie ;) kolejna dobra pomoc na forum