Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od pewnego czasu szukam auta właśnie w takiej budzie. Opis oczywiście typowo handlarski, nawet facet nie kryje tego, że handluje autami ale czy na pierwszy rzut oka jet coś niepokojącego?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-325compact-192km-xenon-szyber-fabryczny-lakier-bez-grama-rdzysztos-ID6CTyEr.html

Prod. Date 2002-02-05

Type 325ti

Series E46 (3 Series)

Body Type Compact

Steering Left Hand Drive

Engine M54

Displacement 2.5

Power 141kw / 192hp

Drive HECK

Transmission Manual

Colour Black-sapphire metallic (475)

Upholstery Fabric/leather "Monza/anthracite" (H3AT)

S785 White direction indicator lights

S789 BMW LA wheel, Individual

S459 Seat adjustment, electric, with memory

S403 Glass roof, electrical

S423 Floor mats velours

S431 Interior mirror with automatic-dip

S493 Storage compartment package

S428 Warning triangle and first aid kit

S494 Seat heating driver/passenger

S481 Sports seat

S473 Armrest front

S606 Navigation system, radio

S672 CD changer for 6 CDs

S676 HiFi speaker system

S521 Rain sensor

S548 Kilometre speedo

S522 Xenon Light

S502 Headlight cleaning system

S550 On-board computer

S520 Fog lights

S534 Automatic air conditioning

S262 ITS - Head airbag

S255 Sports leather steering wheel

S210 Dynamic stability control

S249 Multifunction f steering wheel

S226 Sports suspension settings

S315 Rear window wiper

S801 National version Germany

S851 Language version German

S313 Fold-in outside mirror

S832 Battery in luggage compartment

S863 Dealer List Europe

S347 Titan Line Exterieur

S320 Deleted, model lettering

S302 Alarm system

S321 Exterior parts in vehicle colour

S879 On-board literature, German

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ze zdjęć wszystko na swoim miejscu. Jeśli przebieg prawdziwy i blacharsko jest tak jak pisze sprzedawca to jedź, oglądaj, już od dwóch trzech lat na niemieckim rynku 325ti idzie w siłę a u nas wiadomo 99,9% 325ti swoim stanem jest warta tyle ile waży.
Opublikowano
Oglądałam to ogłoszenie niedawno i coś mnie odstraszyło. Poza opisem :) chyba mastyka kielicha i zdjęcia pod dachem (jakoś dziwnie szyberdach wygląda). Ale to takie moje amatorskie oko.
Opublikowano

Rzucić w oko to się może np.:

- rant na przednich tarczach hamulcowych, pomiar grubości może wskazać konieczność wymiany T i K przód + ewentualnie gumki zacisków hamulcowych

- prawe przednie koło brakuje fabrycznej śruby anty-kradzieżowej .. "jest coś", pewnie w pozostałych kołach taka sama sytuacja bo wielokliny na "złodziejkach" się wyrabiają

- dokładane ringi przód, więc dodatkowe przewody pod maską (często "różnie :mad2: mocowane") ........... prywatnie w E46 nie lubię

- znaczek na tylnej klapie pewnie się już łuszczy

- uszczelka szyberdachu faktycznie może odstawać, ale to do zweryfikowania na miejscu

- standardowo poci się spod uszczelki korka zbiorniczka od wspomagania

- wymieniony korek zbiorniczka wyrównawczego cieczy chłodzącej, fajnie bo z czasem trzeba go zmienić

- przewód gumowy za przepływką już jakiś Fachura naprawiał :mad2: ...... może "nasi tu byli", nowy oem chyba około 80 zl kosztuje

- olejem 10W40 silnik zalany, powinien być np. 5w40,

czy bierze olej i tak się ktoś ratował

albo

zgodnie ze starą zasadą 200 tyś km na liczniku to 10W40 ............. siedząc przed mały/dużymi ekranami się nie dowiemy :mrgreen: .

......... chociaż miejmy na uwadze, że jest to samochód z 2002r ........... nowy nie będzie :P a na zdjęciach ogólnie prezentuje się obiecująco :cool2: .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Olej i ten przewód przy przepływomierzu :duh: konfiguracja bardzo fajna.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za informacje. Dziś nie miałem czasu, żeby zadzwonić do sprzedającego. Jeżeli jutro dowiem się czegoś więcej, to podzielę się informacją.

Z drugiej strony to nie ma się co czepiać pierdół, u tak leciwego auta. Ze zdjęć widać, że tarcze przód do wymiany - bardzo mi to pasuje, bo w touringu wymieniałem, a z reklamacji otrzymałem nowe, więc 1 kpl. leży i czeka. Olej to samochód na pewno bierze, pytanie tylko ile. Dzięki :cool2:

Opublikowano
Fajny ten kompot. Kilka lat temu kupiłem od pierwszej właścicielki w DE ostatni wypust, ale z mniejszym silnikiem (316TI). Do tej pory bardzo dobrze się trzyma, oczywiście po zrobieniu kilku rzeczy :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie zdążyłem. Narobiło mi się trochę zajęć i nie zdążyłem porozmawiać ze sprzedawcą. Może wypłynie jeszcze raz lub pojawi się na forum z nowym właścicielem.