Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze swoją E39 m54b22 2002 rok a mianowicie gdy się nagrzeje to nie ma mocy, czasem szarpie i gasnie na wolnych obrotach po czym ciezko ja odpalic. Pojechalem na komputer i wyszly 4 bledy:

-polozenia walka rozrzadu wlot

-polozenie walka rozrzadu wylot

-czujnik pollzenia walu korbowego

-pomiar czasu segmentu korby

Wymienilem czujnik polozenia ssacy, pomoglo na 200 km i problem wrocil. Oczywiscie czujnik oryginalny.

Mial ktos taki problem? Dziwne ze 3 czujniki padly na raz. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw powinieneś wymienić czujnik położenia wału skoro gasł.

Jakie błędy wróciły?

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Gaśnie rzadko właśnie. Muszę podjechać znowu na komputer i sprawdzić bo po wymianie wałka nie pokazyl zadnych bledow.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dwa ostatnie błędy dotyczą czujnika wału i stad mogą być błędy obu czujników wałka.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Pierwsze to zamówić w sklepie odpowiedni czujnik korbowy( oryginał) żeby działał poprawnie, bo z tańszymi zamiennikami bywa różnie. Po drugie to zdemontować stary czujnik i w jego miejsce wsadzić nowy. Możesz zajrzeć na stronkę www.RealOEM.com, wpiszesz swój nr VIN pojazdu i znajdziesz numery czujnika oraz to gzie Się znajduje co pomoże Ci podczas wymiany
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy czujników położenia wałków to zapewne skutek długiego kręcenia, które jest spowodowane czujnikiem położenia wału, często tak jest. Gdy masz problem z rozruchem to odpal test 7.2 w ukrytym menu i będzie widać czy czujnik odczytuje ruch wału.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.