Skocz do zawartości

bmw e91 radio business nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie problem jest taki że padło mi radio business, bez bavi i bez idrive.

Wszystkie guziki i pokrętło jak się włączy światła są podświetlone ale radio nie działała. wyświetlacz się nie świeci.

kupiłem 2 radio na alledrogo podłączyłem i to samo. Macie jakieś pomysły. Może ktoś miał już taki problem?

Opublikowano

Bezpieczniki sprawdzone ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kupiles uwalone radio z allegro.
Opublikowano

Moge Ci sprzedać ori business w idealnym stanie, jesli jestes zainteresowany to priv.

Zmieniałem u siebie na professional, a wiec na pewno jest sprawne i leży tak od 4lat na półce.

Opublikowano
  • Autor
to nie jest wina radia. Podłączyłem inne z innego e91 w którym grało normalnie i u mnie nie działa
Opublikowano
To radio to chyba powinno zadziałać nawet mając samo napięcie podłączone, także sprawdziłbym na wtyczce, czy jest ono właściwe
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To "radio" powinno dzialac nawet bez napiecia :)
Opublikowano

Teoretycznie by ruszyło potrzebuje tylko zasilanie, pozostałe przewody to wzbudzenie ze stacyjki podświetlenie z włącznika, antena i wyjścia na głośniki. Jeśli zasilanie jest ok to powinno się włączyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
Panowie znajomy mówił mi że to może być wina tunera i że on znajduje się pod siedzeniem kierowcy jakaś żółta kostka ktoś słyszał coś o tym?.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak masz bussines to nie masz tunera a juz na pewno nie ma go pod siedzeniem, w zadnym bmw nie ma nic pod siedzeniem z audio powiazanym, jedynie glosnik basowy.