Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aktualnie konfiguruje M340i przed zamówieniem i wyszło mi 350 tys. Z ciekawości zrobiłem tę samą konfigurację dla M340d i wyszło mi 336 tys. co prawda 34 KM mniej ale 200 Nm więcej no i spalanie pewnie 3 litry mniejsze. Nie robię często długich tras i góra 20 tys. rocznie i pewnie pozostanę przy M340i ale różnica w cenie (pewnie niższa akcyza z powodu mild hybryd) daję do myślenia co wybrać ?
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
głównie brałbym pod uwagę osobiste względy czy jestem za dieslem czy benzyna - kultura pracy itd. Osobiscie wole diesle ale :nienie: odkąd wszeło Mild-Hybrid wstrzymałbym sie z tym wynalazkiem - dodatkowa rzecz która może a na pewno bedzie po jakims czasie awaryjna, z tego względu skoro nie robisz dużego przebiegu wziąłbym benzyne ale :nienie: w sumie jezeli nie robisz duzego przebiegu czyli ok. 20.000 to gwarancje bedziesz miał przez 5 lat i tu pojawia sie pytanie czy planujesz użytkować ten samochód dłużej niż 5 lat bo jezeli tak to brałbym benzyne, jeżeli nie to diesla. :wink:
http://www.bmw.com/com/en/_common/shared/img/id_moduls.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O rzeczywiście a sugerowałem się lusterkami czarnymi tu i tu za 566.

A tak m340d 327 vs 340i 343k( dochodzi dodatkowa chłodnica za 2k).

Kurcze będzie dylemat, nie lubię diesla ale spalanie pewnie w mieście 16 vs 12..

male-bmw-2.png
Opublikowano

W X5 m40d poprzedniej generacji spalanie można mieć poniżej 9l przy normalnej jezdzie, wiec w miescie 340d pewnie też w 10 sie zmiescisz bez szczególnego zwracania uwagi na pedał gazu.

40i w trasie autostradowej pali 6-7 l wiecej niz 40d. Mowie o x5.

Opublikowano

Poprosiłem o ofertę finansowania CL (wpłata własna 20% na 36 m) tej samej konfiguracji dla obu wersji silnikowych i wyszła różnica w racie 3%, więc raczej pozostanę przy benzynie.

Ciekawie zapowiada się silnik. Sześciocylindrowy rzędowy podwójnie doładowany silnik otrzymuje wsparcie na pokładzie BMW M340d 2020 z 48-woltowego układu elektrycznego, co dodatkowo poprawia zwinność napędu. 48-woltowy rozrusznik może w końcu zlikwidować i tak już bardzo małe opóźnienie turbo a 8 kW (11 KM) i ponad 100 Nm momentu obrotowego dostępne jest bez opóźnień. Pomaga także M340d wybiegać z prędkością do 160 km / h przy wyłączonym silniku Diesla.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Wartość końcowa po 36 m i przebiegu 20 tys. rocznie - 58.08% (taka sama dla obu wersji)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od konfiga z rabatem czy bez??
male-bmw-2.png
Opublikowano
Wychodzi, że od transakcyjnej czyli z rabatem