Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem. Ciekła mi woda przez drzwi do kabiny auta. Problem usunąłem lecz woda stoi i zamarza w nocy razem z podłogą... Jakieś wskazówki jak pozbyć sie tej wody? Wszystkie szyby od środka przez to zamrzają... :mad2:

Opublikowano

ale co woda ci stoi - kałuża ? czy jest wykładzina wilgotna przez to podciekanie ?

Stojąca wodę to nie ma innej rady jak po prostu kłaść ręcznik i wykręcać lub zebranie szufelka jakąś. Wyciągnąć ile się da.

A żeby pozbyć się wilgoci w wykładziny to zbieracz torebki z kilkami do wchłaniania wilgoci z butów, torebek, plecaków itp. rozłożyć i niech wciąga. Może można kupic te kulki luzem na all... czy gdzie indziej, zapakować je do skarpety i położyć na wykładzinie - będzie wchłaniać.

Opublikowano

No stoi woda jak cholera.

Dobra to ściągne ręcznikami papierowymi ile będę mógł i zasypie ryżem :cry2:

Opublikowano

Jeśli masz w okolicy wypożyczalnie sprzętu budowlanego zadzwoń i zapytaj czy mają osuszacze powietrza. Wypożycz (cena to zazwyczaj 50-100zl za dobę) auto wstaw do ciepłego garażu, okna i drzwi samochodu zamknięte, maszyna w środku i co pół godziny sprawdzasz pojemnik z wodą :wink:

Oczywiście wcześniej usuń tyle ile tylko się da ręcznikiem, szmatą itp.

Jeśli nie masz dostępu do osuszacza, albo kulek osuszających rozkladaj gazety tylko takie na szarym papierze i ryż w woreczkach - ale będzie to trwało bardzo długo.

Pewną opcją jest tez klimatyzacja - obieg zamknięty, maksymalne chłodzenie, ale auto by długo musiało stać w ciepłe i do tego odpalone (na zimnie nie załączy kompresora)

Opublikowano
Pracuję w Niemczech, do Polski rzadko zjeżdżam. Tutaj ciężko coś takiego znaleźć. Zasypałem całą podłogę ryżem. Jutro ściągnę to odkurzaczem i zobaczymy co z tego będzie. Najgorzej że to zamraza co noc :shock: