Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od dawien dawna nie miałem żadnych błędów ale dzisiaj postanowiłem sobie zrobić na szybko diagnostykę i zauważyłem, że wywala błąd 3EFB - podobno jest to termiczny czujnik oleju.

Moje pytanie: gdzie on niby się znajduje bo pierwsze słyszę aby M47 miało jakikolwiek termiczny czujnik oleju???

Druga sprawa zastanawiam się czy nie jest to powiązane z wymiana oleju i niskim jego stanem który aktualnie jest do wymiany.

Opublikowano
W Niebieskiej miałem błąd co prawda 3EFC ale po wymianie czujnika poziomu oleju na nowy Hella przestał mnie on drażnić :) .
Opublikowano
To jest M47 i w misce na 100% nie mam czujnika poziomu. A nawet jestem prawie przekonany że M47 nie ma żadnego czujnika związanego z olejem
  • Moderatorzy
Opublikowano
To jest M47 i w misce na 100% nie mam czujnika poziomu. A nawet jestem prawie przekonany że M47 nie ma żadnego czujnika związanego z olejem

Ok. Wcale nie mam M47N2 i wcale nie wymieniłem tego czujnika :)

http://pl.bmwfans.info/parts-catalog/E91/Europe/320d-M47N2/L-N/apr2006/browse/engine/oil_pan_oil_level_indicator#7508003_17

a numer 17 to dodatkowa turbina..... a i link jest do m47n2 ale w e46 jest to samo - zarówno M47 jak i M47N (z tym, że z tego co pamiętam w M47 jest w innym miejscu - ale dalej w misce bo przecież nie w chłodnicy)

Nadal polecam zakup używanego oryginału bo szkoda kasy ale uszczelkę kup nową ori :)

spacer.png

Opublikowano
Dobra rzeczywiście musi coś tam być skoro zgłasza niski poziom :duh: głupi ja :duh: :mrgreen: wymienię i dam znać