Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam pytanie, zblizone do powyższego, mianowicie:

Ktoredy ida kable do glosnikow w podsufitce g31 w stereo?

W F11 szly lewym slupkiem.

Nie śmieć na forum i nie dubluj wątków...

Wg schematu, powinny być również w tylnym lewym słupku.

Jakie są powody Twojego zainteresowania tymi przewodami ??

Wg. jakiego schematu? Na newtis nie ma takich opisów i rozrysowanych miejsc, jak ida przewody.

Doposazam do HK

Opublikowano
Witam

Mam u siebie nagłośnienie Hi-Fi, chciałbym zainstalować w bagażniku (kombi) tubę wraz z wzmacniaczem.

Gdzie najprościej wpiąć się do instalacji aby pociągnąć sygnał wejściowy do wzmacniacza .

No cóż, sam sobie odpowiem na zadane pytanie.

W lewym nadkolu rzeczywiście znajduje się wzmacniacz. Kabel biało-czerwony jest od głośnika lewy tylny, żółto-czerwony - prawy tylny.

Niestety nie znalazłem drugiego przewodu głośników tylnych, ale aż tak bardzo mi nie zależało.

Zdjąłem delikatnie osłonę głośników tylnych (tych w suficie), po wykręceniu 3 śrub mocujących głośnik niskotonowy jest dostęp do przewodów.

Dodatkowy przewód stosunkowo łatwo można przełożyć podsufitką, potem pod uszczelką tylnego słupka (blisko tylnej klapy) do podłogi.

W praktyce było to prostsze niż dobieranie się do wzmacniacza. Mam już sygnał wejściowy do dodatkowego wzmacniacza.

Pytanie z innej beczki (może nie na temat wątku ale może przeczyta ktoś kto zna odpowiedź).

Ile amper ma bezpiecznik od gniazda 12V w bagażniku (kombi) i gdzie jest ten bezpiecznik ?

Chcę wiedzieć jak duży prąd może pociągnąć wzmacniacz bez wywalenia bezpiecznika.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytanie z innej beczki (może nie na temat wątku ale może przeczyta ktoś kto zna odpowiedź).

Ile amper ma bezpiecznik od gniazda 12V w bagażniku (kombi) i gdzie jest ten bezpiecznik ?

Chcę wiedzieć jak duży prąd może pociągnąć wzmacniacz bez wywalenia bezpiecznika.

W bagażniku masz akumulator, on zniesie każdy prąd :cool2: