Skocz do zawartości

[M52TUB28] Brak napięcia na pompie paliwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę ponieważ brakuje mi już pomysłów. Jest to sedan 2000 rok. Problem jest taki, że w ogóle nie pracuje pompa paliwa, na gazie auto jeździ bez problemu. Na bezpiecznikach od pompy paliwa jest napięcie (bodajże 24 i 57). W bagażniku mam 3 przekaźniki, po kolorze kabla wydedukowałem, że od pompy jest pierwszy (bialo-niebieski kabel). Wyczytałem żeby zmostkować piny 2 i 6 aby obejść 12v ze stacyjki, niestety nic to nie pomogło, podmiana przekaźników też nic nie zmienia. Kupiłem wcześniej nową pompę i obie pracuje po bezpośrednim podpięciu pod akumulator.

brakuje mi już pomysłów co może być nie tak. Proszę o pomoc.

E36 M54b25 - Drift&Fun
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

U mnie wygląda to trochę inaczej. Mam trzy przekaźniki i wydaje mi się że jest to pierwszy z lewej. Załączam zdjęcie.

6a461bf66a640.jpg

E36 M54b25 - Drift&Fun
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na pinie przekaźnika oznaczonym jako 87 jest napięcie?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdz bezpieczniki na akumulatorem

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e39-528i-lim/V92Ykdd

A tu masz fajny temat odnośnie bezpieczników i przekaźników. W zależności od rocznika przekaźnik pompy paliwa może być za schowkiem pasażera.

https://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=679306

Na pinie przekaźnika oznaczonym jako 30 masz napięcie? Ilu pinowy masz w ogóle przekaźnik?

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Chodzi o bezpieczniki tam gdzie podałeś link do tego f102?

Bardzo przydatna strona, dziękuję. Wychodzi z niej, że tak jak mówiłem przekaźnik pompy paliwa to ten pierwszy z lewej. Sprawdzę jeszcze te bezpieczniki, nie wiem jak one fachowo się nazywają.

E36 M54b25 - Drift&Fun